Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ "ΑΚΡΙΤΕΣ"


Βραδιά με Ποντιακά εδέσματα και Ποντιακό γλέντι

Με εξαιρετική επιτυχία και για 11η συνεχή χρονιά, ο Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών «Οι Ακρίτες», διοργάνωσαν Ποντιακή Βραδιά με Ποντιακά Εδέσματα, λύρα και τραγούδι. Η «βραδιά» πραγματοποιήθηκε στο Οικογενειακό Κέντρο «Μύλος» στην Οινούσα Σερρών, την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010.

Προσφέρθηκαν Ποντιακά φαγητά και γλυκά (Τανομένον σορβάν, Συρόν, Κοχλία, Υβριστόν, Πισία, Τσιριχτά, Ωτία, Πιροσκία, Ποντιακές Πίτες, Αριάνι και γλυκά), που μαγείρεψαν και προσέφεραν οι κυρίες του Συλλόγου μας στους «μειζετέρους»,τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Στο τραγούδι ήταν ο Ξενίδης Κώστας, Αποστολίδης Λεωνίδας και η Σαμανίδου Ελένη, στην λύρα ο Μάκης Γαργαϊτίδης και ο Οδυσσέας Σαμανίδης, στο νταούλι ο Κάτης Στάθης και στα πλήκτρα ο Αλεξανδρίδης Γρηγόρης. Κατά την διάρκεια της βραδιάς το μικρό χορευτικό του Συλλόγου, μας έδωσε ένα δείγμα από την δουλειά και το μεράκι του.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τις κυρίες του Συλλόγου που με πολύ μεράκι μαγείρεψαν και προσέφεραν τα νοστιμότατα ποντιακά εδέσματα, τον ιδιοκτήτη του Οικογενειακού Κέντρου «Μύλος» για την παραχώρηση της αίθουσας, τον κ. Τσινάβο Παναγιώτη και την εταιρεία ΚΡΙ ΚΡΙ Α.Ε. για την ευγενική χορηγία του παραδοσιακού ποντιακού ροφήματος «Αριάνι» και τον Αλιατίδη Θεόδωρο για την ευγενική του προσφορά.










Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών "Ακρίτες"
Επτάμυλοι Σερρών
Τ.Κ. 62100
Τηλ. & Fax: 2321058522
www.akritesserron.gr
akritesserron@yahoo.gr