Τρίτη 12 Απριλίου 2011

"ΜΕΝΕΛΑΙΔΙΑ" 2011


Η γιορτή του απόδημου Ελληνισμού 17-22 Μαίου

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για την φετινή διοργάνωση "ΜΕΝΕΛΑΙΔΙΑ" 2011, μια διοργάνωση θεσμό για την Καρδίτσα και όχι μόνο.

Ως γνωστόν το διεθνές φεστιβάλ "ΜΕΝΕΛΑΙΔΙΑ" τελεί υπό την αιγίδα του Υπ. Εξωτερικών και το στηρίζουν όλοι οι τοπικοί φορείς, βασική δε θεματολογία της διοργάνωσης αποτελεί το εθνικό αφιέρωμα στον Απόδημο Ελληνισμό.

Χρόνια τώρα και συγκεκριμένα από το 1993 έως και σήμερα και στην συγκεκριμένη διοργάνωση, φιλοξενούνται απόδημα Ελληνόπουλα 2ης και 3ης γενιάς, προσφέροντας σε όλους μέσα από την εδώ φιλοξενία, χρώματα, ήχους και εικόνες από την μητέρα Ελλάδα.

Το Δ.Σ. του Λαογραφικού Ομίλου Καρδίτσας "ΜΕΝΕΛΑΙΣ", του βασικού διοργανωτή των εκδηλώσεων, με ομόφωνη απόφασή όλων των μελών, ενέταξε στην φετινή διοργάνωση αφιέρωμα στην γενοκτονία των Ποντίων, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο μια ιστορική αναδρομή σε γεγονός το οποίο στιγμάτισε την νεότερη Ελληνική ιστορία.

Στόχος της οργανωτικής επιτροπής είναι να αναδείξει και κυρίως στις νεότερες γενιές το έγκλημα που διεπράχθη εις βάρος των Ποντίων, να γνωρίσουμε όλοι μας το τι κόστισε σε όλο το Έθνος η γενοκτονία των Ποντίων, επιδίωξη είναι να ενημερωθούν όλοι οι συνδημότες μας, γύρω από μια εθνική τραγωδία.

Καλεσμένοι της διοργάνωσης και για το συγκεκριμένο θέμα, όπως ήδη αναφέρθηκε σε προηγούμενο δημοσίευμα μιας και απεδέχθησαν μετά χαράς την πρόσκληση των διοργανωτών, είναι οι κ. κ. Σαράντος Καργάκος, Νεοκλής Σαρρής, αλλά και ο σπουδαίος δημοσιογράφος κ. Σεραφείμ Φυντανίδης.

Οι σπουδαίοι καλεσμένοι, θα είναι βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαΐου στο ξενοδοχείο Thessaliko Grand,αφού προηγουμένως θα έχουν προηγηθεί και άλλες εξ’ ίσου χρήσιμες εκδηλώσεις καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Καρδίτσας.

Τις επόμενες ημέρες και αφού ολοκληρωθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της διοργάνωσης, η οργανωτική επιτροπή θα προβεί σε αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος, στοχεύοντας μέσα από την ποιότητα των εκδηλώσεων και για άλλη μια φορά ως όμιλος "ΜΕΝΕΛΑΙΣ", να κάνει πράξη την συμβολή στην πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.