Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΣΑΜΨΟΥΝΤΑΣ "Η ΑΜΙΣΟΣ"

Στην Ν. Σαμψούντα από το 1980 και εδώ και 31 χρόνια, γίνεται "Καρναβάλι" την 2η Κυριακή της αποκριάς. Τα πρώτα χρόνια την διοργάνωσή του είχε ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ν. Σαμψούντας «Η ΑΜΙΣΟΣ». Από το 1993 με την ίδρυση του Συλλόγου Γυναικών Ν. Σαμψούντας η διοργάνωση του καρναβαλιού γίνεται απ' τον Σύλλογο Γυναικών. Με την σύσταση του Δήμου Ζαλόγγου, γίνεται το καρναβάλι του Δήμου Ζαλόγγου. Αποκορύφωμα του καρναβαλιού, η πανελλήνια ζωντανή μετάδοσή του στην εκπομπή της ΕΡΤ 3 «Κυριακή στο χωριό» το 2007.

Φέτος το 2011 οργανώθηκε από τον Σύλλογο Ποντίων Γυναικών Ν. Σαμψούντας σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Η ΑΜΙΣΟΣ» και τον Σύλλογο Αιμοδοτών Ν. Σαμψούντας.

Η παρέλαση των καρναβαλιστών και των αρμάτων γίνεται στον κεντρικό δρόμο του χωριού και καταλήγει στην πλατεία, όπου ακολουθεί γλέντι.

Φέτος μετά την παρέλαση ακολούθησε Λαϊκό-Δημοτικό γλέντι με την ορχήστρα «ΑΚΡΙΟΝΙΟΙ». Στους παρευρισκομένους μοιράζονταν δωρεάν κρασί, σουβλάκια και λουκάνικα.

Στο καρναβάλι παρευρέθησαν: ο ανεξάρτητος βουλευτής Πρέβεζας Βαγγέλης Παπαχρήστος, ο Βουλευτής της Ν.Δ Πρέβεζας Δημήτριος Τσουμάνης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας Λάζαρος Πιπιλίδης, ο Αντιδήμαρχος Ζαλόγγου Ευάγγελος Ροπόκης, ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας Γεώργιος Φραγκούλης, ο Πρόεδρος του Τ.Δ. Ν. Σαμψούντας Βασίλης Φουντούκογλου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Χαράλαμπος Αποστολίδης, η Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Π.Σ. Χριστίνα Σαχινίδου πρόεδροι και μέλη Δ.Σ των Συλλόγων: Ποντίων Β. Έβρου «Ο Διγενής», Ποντίων Επτάμυλων Σερρών, Ν. Σινώπης «Ο Διογένης», Γυναικών Ν.Σινώπης «Η Ελπίς», Σαρακατσαναίων Πρέβεζας, Mικρασιατών και Ποντίων Πρέβεζας.



Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ν. Σαμψούντας "Η Αμισός"
Ν. Σαμψούντα Πρεβέζης
Τ.Κ. 48100
Τηλ. - Fax: 2682051368
amisos1979@hotmail.com