Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

Στις 27 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συνάντηση των νέων των ποντιακών σωματείων του νομού Ημαθίας με την Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας (Π.Ε.Ν.) Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας στο Πνευματικό κέντρο της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της Π.Ε.Ν. και του τμήματος Νέων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας με σκοπό την γνωριμία των μελών της Π.Ε.Ν. με τους νέους των συλλόγων του Ν. Ημαθίας, την κινητοποίηση των νέων και την ευαισθητοποίηση τους σχετικά με ζητήματα που αφορούν στον ποντιακό χώρο κυρίως στη Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Συγκεκριμένα, τέθηκαν απόψεις σχετικά με το Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό που αφορά στη γενοκτονία και πως αυτός θα «εισχωρήσει» μέσα στα σχολεία κεντρίζοντας ακόμη περισσότερο τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Επίσης ανάμεσα στα θέματα συζήτησης ήταν και η «σωστή» διοργάνωση των συναντήσεων νεολαίας που γίνονται κάθε χρόνο σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδος. Ακόμη από μια τέτοια συνάντηση δεν θα μπορούσε να λείπει ο ήχος της λύρας και το παρακάθ’ που πραγματοποιήθηκε στο τέλος με πολύ κέφι από την πλευρά των παιδιών.

Τέλος η νέοι αποχώρησαν από το πνευματικό κέντρο της Ε.Λ.Β. φανερά προβληματισμένοι, γεμάτοι με θέληση στο να διατηρηθεί η ποντιακή παράδοση με νέες ιδέες και συνεχή προσπάθεια. Ευχής έργο είναι να πραγματοποιηθούν και άλλες τέτοιες συναντήσεις μεταξύ συλλόγων όχι μόνο στον νομό Ημαθίας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ιντζεβίδου Ελένη
Γεν. Γραμματέας τμήματος νέων


ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ
Λ. Πορφύρα 1, Πανόραμα
Βέροια
Τ.Κ. 59100
Τηλ.
2331072060
Fax 2331028356
www.elverias.gr
info@elverias.gr