Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ποντιακός άθλος για Βατανιακό!


Δύο στροφές πριν το φινάλε ο Βατανιακός πέρασε «δια πυρός και σιδήρου» από τον Κάστορα (1-2) και πανηγύρισε μια πανάξια άνοδο.

Αποστολή εξετελέσθη για τον Βατανιακό. Η ομάδα της Κατερίνης τα κατάφερε και οι άνθρωποι του συλλόγου νιώθουν περήφανοι και δικαιωμένοι για το κατόρθωμα που πέτυχαν. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Βατανιακός ανεβαίνει στα επαγγελματικά «σαλόνια», καθώς κέρδισε στην έδρα του Κάστορα με σκορ 1-2 και «σφράγισε» την πολυπόθητη άνοδο. Μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και οι Κατερινιώτες μετρούν 25 νίκες, 6 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες, έχοντας στο ενεργητικό τους 81 βαθμούς. Στα αξιοσημείωτα είναι πως έχουν διατηρηθεί αήττητοι μακριά από την έδρα τους, ενώ έχουν χάσει δύο παιχνίδια μέσα σ’ αυτήν, με Καστοριά μόλις την 3η αγωνιστική (1-0) και με Λευκάδια την 4η (2-1). Την τελευταία αγωνιστική, που θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη (11/05) ο Βατανιακός υποδέχεται τη Νάουσα, σε ένα αδιάφορο πλέον, βαθμολογικά παιχνίδι, που θέλει όμως τη νίκη για λόγους γοήτρου. Η συνάντηση του α’ γύρου έληξε ισόπαλη (1-1). Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πρόεδρος, Γεράσιμος Ποτουρίδης και ο προπονητής, Τάσος Ιωαννίδης ξεκίνησαν αυτό το ταξίδι πριν από δέκα χρόνια και οι δύο φίλοι νιώθουν ευτυχισμένοι.

«Πάντρεμα» εμπειρίας και ταλέντου

Ο Ιωαννίδης κατάφερε φέτος να «παντρέψει» έμπειρους ποδοσφαιριστές (Παναγιώτης Κυπαρίσσης, Μάκη Μαυρίδης, ο αρχηγός Γιώργος Ποτουρίδης και ο Γιάννης Σακελλαρίδης) με ταλαντούχους και να κρατήσει την ομάδα πρώτη όλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος. Ο κ. Ποτουρίδης, από την άλλη, πήρε την ομάδα από την Β’ κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας και με μεράκι, υπομονή και αγάπη προς σε αυτό το Ποντιακό σωματείο κατάφερε να το φέρει στη Γ’ Εθνική. Το οικογενειακό κλίμα ήταν το κυριότερο μυστικό του συλλόγου και οι χαμηλοί τόνοι που κρατούσαν από την αρχή. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Βατανιακός τα έβαλε με ιστορικές ομάδες, όπως η Καστοριά, η Νάουσα και ο Πυρσός Γρεβενών και η χαρά των ιθυνόντων είναι διπλή. Στα ευχάριστα, πάντως συγκαταλέγεται οι καλές εγκαταστάσεις που διαθέτει ο σύλλογος, δείχνοντας ότι έχει μέλλον. Όλοι ευελπιστούν δεδομένου και της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, που περνάει η χώρα και γενικά το ποδόσφαιρο, πως αυτή η επιτυχία του συλλόγου θα προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων ανθρώπων, που θα θελήσουν να βοηθήσουν στην προσπάθεια που γίνεται. Αυτή τη στιγμή οι κατερινιώτες έχουν κάθε δικαίωμα να απολαύσουν την επιτυχία και να σκεφτούν την επόμενη μέρα με τη λήξη της χρονιάς.

«Πανάξια άνοδος»

Ο Γεράσιμος Ποτουρίδης εμφανώς χαρούμενος, σε δηλώσεις του στα «Α.Ν.» αναφέρει τα εξής: «Η άνοδος του Βατανιακού είναι η επιβράβευση της δουλειάς μας όλα αυτά τα χρόνια. Πήραμε μια πανάξια άνοδο και η δίψα ορισμένων παικτών έφεραν την ομάδα εδώ που έπρεπε να είναι από πέρυσι. Θέλω να αφιερώσω αυτό το κατόρθωμα στην οικογένεια μου και ιδιαίτερα στη γυναίκα μου, που είναι κοντά μου στα δύσκολα. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, οι οποίοι έκαναν το καλύτερο για την ομάδα. Ένας μεγάλο ευχαριστώ στον φροντιστή και αγωνιστή του Βατανιακού, Μπάμπη Τσακιρίδη, που προσφέρει τις πολύτιμες βοήθειες του αφιλοκερδώς εδώ και πολλά χρόνια, στους παίκτες, που είναι οι πρωταγωνιστές και στο τεχνικό τιμ, που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας».

Πηγή: Αθλητικά Νέα