Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Καιρός είναι να...

Φτάσαμε μέχρις εδώ!!!

Υπάρχουν λέει, και τέτοια επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται για να υποστηριχτούν οι θέσεις των "Εκλεκτών" του ποντιακού χώρου.

«Αυτοί που επιδιώκουν να αλλάξει η διοίκηση στο Ίδρυμα Παναγία Σουμελά δεν είναι δικοί μας, δεν ανήκουν στο δικό μας πολιτικό χώρο.

Οπότε συμπέρασμα.

Η πολιτεία, που σήμερα ευτυχώς κυβερνάται από τους δικούς μας, θα πρέπει να μην τροποποιήσει την υπάρχουσα κατάσταση, να μην επιτρέψει να αλλάξει χέρια η διοίκηση και να την αφήσει στους δικούς μας».

Μεγάλη λοιπόν, είναι η κινητοποίηση στα βουλευτικά γραφεία σε όλη την Ελλάδα, αλλά και η πίεση στα υπουργικά γραφεία των Αθηνών, από τα μέλη της διοίκησης του Ιδρύματος, εν όψει της επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης που προετοιμάζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Και αυτό που μας λυπεί ιδιαίτερα δεν είναι ότι γίνεται χρήση των πολιτικών τους ταυτοτήτων. Είναι όμως κατάντια, για το σύνολο του Ποντιακού Ελληνισμού, η εναπόθεση της πολυπόθητης επίλυσης σε επίπεδα στείρας πολιτικής αντιπαλότητας και προκλητικής πολιτικής εκμετάλλευσης. Είναι μεγάλο σφάλμα, ίσως και ιεροσυλία, να προωθείται η συγκεκριμένη τακτική υποστήριξης επιχειρημάτων και να ακολουθείται αυτός ο δρόμος για την έλευση του επιθυμητού αποτελέσματος.

Επιτέλους, καιρός είναι να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο οργανωμένος ποντιακός χώρος έπαψε να είναι έρμαιο των πολιτικών συμφερόντων και έχει πλέον την τύχη αλλά και την δυνατότητα μέσα από την πολιτικά αδέσμευτη λειτουργία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας να χειρίζεται ζητήματα και να προωθεί λύσεις με σεβασμό της βαριάς κληρονομιάς μας.

Λάζαρος Ζευγαρόπουλος
Έφορος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
Ευξείνου Λέσχης Βέροιας