Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Ειδική αίτηση υπέβαλλε ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Καβάλας κ. Δημήτρης Παπουτσής προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Ντίνο Βρεττό, ζητώντας του να ορίσει ειδική συνεδρίαση με θέμα ημερήσιας διάταξης τη συζήτηση του ανοικτού ζητήματος της χώρας μας, που αφορά την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας από τα στρατεύματα των Νεοτούρκων κατά την περίοδο από το 1914 έως το 1923.

Παράλληλα, ο κ. Παπουτσής κοινοποίησε την επιστολή του αυτή, στο γραφείο του κ. Πρωθυπουργού, στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, αλλά και στα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σκοπός της κοινοποίησης είναι να κληθεί ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να συζητηθεί το όλο ζήτημα και να διευκρινιστεί ποια είναι η βούληση της Κυβέρνησης, όπως και το πλαίσιο της ασκούμενης εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας, σε αναφορά με τις προσπάθειες για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας ως εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, από τους διεθνείς οργανισμούς και τις ξένες Κυβερνήσεις.