Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ


Τελετή λήξης των τμημάτων της Ε.Λ.Β.

Την Κυριακή 29 Μαΐου 2011 πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης για τη χρονιά 2010–2011, των τμημάτων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας.

Τα μέλη των τμημάτων του «Σχολείου Παράδοσης» της Λέσχης, όπως κάθε χρόνο συγκεντρώθηκαν στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Πανόραμα (Λ. Πορφύρα 1), για να παρουσιάσουν το πλούσιο και πολυεπίπεδο έργο της χρονιάς που πέρασε.


Η παρουσιάστρια της εκδήλωσης και Έφορος Κ–Α Περιουσίας του τμήματος Νέων της Ε.Λ.Β., κ. Σοφία Νικολαίδου, αφού καλωσόρισε τους γονείς και τους προσκεκλημένους έδωσε το λόγο στον πρόεδρο κ. Χαράλαμπο Καπουρτίδη για ένα σύντομο χαιρετισμό.

Κατόπιν στο βήμα ανέβηκε η πρόεδρος του τμήματος Νέων κ. Ηρώ Φωστηροπούλου, η οποία με ζωντάνια και ενθουσιασμό παρότρυνε τα παιδιά να συμμετέχουν και να αγκαλιάσουν τις δραστηριότητες της Λέσχης τονίζοντας την σημασία της ενασχόλησης των νέων με τον πολιτισμό.

Την αυλαία του προγράμματος άνοιξαν τα χορευτικά τμήματα όπου με την ευκαιρία, ο χοροδιδάσκαλος κ. Βασίλης Ασβεστάς έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά για τις εντυπωσιακές επιδόσεις τους και ευχαρίστησε τους γονείς για την σημαντική υποστήριξη που προσέφεραν.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα ακόλουθα τμήματα:
- χορευτικό, με τον καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ. Τάκη Τσιαβό, τις υπευθύνους κ. Έφη Αμοιρίδου-Πασχαλίδου και την κ. Βάσω Ανανιάδου, τον χοροδιδάσκαλο κ. Βασίλη Ασβεστά και τους συνεργάτες του, κ. Κυριάκο Παλασίδη, κ. Γιώργο Ρουκά, κ. Μαρία Δεμερτζίδου,
- ποντιακής διαλέκτου, με δάσκαλο τον κ. Αβραάμ Πελαΐδη,
- εκμάθησης ποντιακής λύρας, με δάσκαλο τον κ. Θόδωρο Βεροιώτη,
- νταουλιού με δάσκαλο τον κ. Δημήτρη Ουσταμπασίδη.


Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλαν τα μέγιστα και οι υπεύθυνοι της ιματιοθήκης κ. Δήμητρα Ιωσηφίδου και κ. Χρήστος Καραγεωργίου και η Έφορος της Κ–Α Περιουσίας από το Δ.Σ. της Λέσχης κ. Μωϋσίδου Αντωνία, οι οποίοι εξασφάλισαν την άψογη εμφάνιση των χορευτών με τις παραδοσιακές φορεσιές.

Μετά την ιδιαίτερη αναφορά που έγινε στο τμήμα Νέων και στον πλούσιο προγραμματισμό του, τονίστηκε και η δράση του θεατρικού τμήματος με τον σκηνοθέτη κ. Αβραάμ Πελαΐδη.

Ακολούθησε η ενημέρωση των παρευρισκομένων για την σημαντική πρόοδο της πορείας της οργάνωσης του Αρχείου της Λέσχης με τον νέο αρχειοφύλακα τον κ. Νίκο Καδόγλου και επισημάνθηκε η συμβολή του τμήματος κατασκευών από τις γυναίκες της Λέσχης με την λειτουργία του μπουφέ της εκδήλωσης αλλά και του μόνιμου περιπτέρου όπου διατίθενται αναμνηστικά και άλλα παραδοσιακά αντικείμενα.

Θετικότατα ήταν επίσης τα σχόλια για την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας της Λέσχης www.elveriaw.gr, με υπεύθυνο τον κ. Κυριάκο Παλασίδη αλλά και για τους διευρυμένους ορίζοντες πλεύσης του «Αργοναύτη», με διευθυντή τον κ. Αβραάμ Χωραφαίδη.

Η παρουσίαση των τμημάτων ολοκληρώθηκε με την αναφορά στο τμήμα των συνεντεύξεων και των καταγραφών, με υπεύθυνο τον κ. Ηλία Ορφανίδη, και με την παρότρυνση της ακρόασης της ραδιοφωνικής εκπομπής της Λέσχης στο Ράδιο Αλεξάνδρεια με υπεύθυνο τον κ. Μελέτη Σισμανίδη, κάθε Τετάρτη στους 97,7 MHz.


Ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Παύλος Σαρημιχαηλίδης ως αρμόδιος του χορευτικών και των νέων και ο Έφορος του Δ.Σ., κ. Σπύρος Θεοδωρίδης ως αρμόδιος όλων των τμημάτων, δήλωσαν την ικανοποίηση τους για την πετυχημένη χρονιά και ανανέωσαν το ραντεβού για τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Εκφράστηκαν για άλλη μια φορά τα θερμά συγχαρητήρια στους γονείς των παιδιών οι οποίοι κάθε χρόνο στηρίζουν τις προσπάθειες των υπευθύνων των δασκάλων αλλά και της διοίκησης και τέλος αποδόθηκε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν για την οργάνωση της εκδήλωσης αλλά και σε όλους τους χορηγούς.

Για το Δ.Σ.
Έφορος Τμημάτων
Σπύρος Θεοδωρίδης


ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ
Λ. Πορφύρα 1, Πανόραμα
Βέροια
Τ.Κ. 59100
Τηλ.
2331072060
Fax 2331028356
www.elverias.gr
info@elverias.gr