Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Σ.Πο.Σ. Θεσσαλονίκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος ανακοινώνει την έναρξη των προβών εν όψει του 7ου Φεστιβάλ Ποντιακών χορών και Νεολαίας, το οποίο φέτος θα διεξαχθεί στην Κομοτηνή, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011.

Οι πρώτες πρόβες για όλα τα σωματεία του Σ.Πο.Σ. Θεσσαλονίκης ξεκινούν τη Δευτέρα 12 και την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011 στις 20:30 στην αίθουσα (κλειστό γυμναστήριο) που στεγάζεται ο Σύλλογος Ποντίων Καλλιθέας-Συκεών μέσα δηλαδή στο 1ο & 5ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών.

Για φέτος ο Σ.Πο.Σ. Θεσσαλονίκης θα αποδώσει τους παρακάτω χορούς της Μπάφρας:
1. Σαρούγούζ Ατλαμασί
2. Τέκ Καϊτέ
3. Τυφρών
4. Κωνσταντίν Σάββας (Οσμάν αγάς).

Μετά απο απόφαση της διοίκησης της Π.Ο.Ε. οι συντονιστές για κάθε Σ.Πο.Σ. είναι πλέον 3 (τρείς). Ο πρώτος συντονιστής ορίζεται από την Επιτροπή Χορού της Π.Ο.Ε. και έχει τη γενική ευθύνη και τον συντονισμό για την πιστή απόδοση των χορών. Ο δεύτερος συντονιστής ορίζεται από τη διοίκηση του κάθε Σ.Πο.Σ., και ο τρίτος ορίζεται μετά από ψηφοφορία μεταξύ των χοροδιδασκάλων του κάθε Σ.Πο.Σ.

Για τον Σ.Πο.Σ. Θεσσαλονίκης κατά σειρά έχουν οριστεί οι χοροδιδάσκαλοι:
1. Πετρίδης Αμανάτιος
2. Μωυσίδης Κυριάκος
3. Τσιλογλανίδης Παύλος.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος καλούνται να πλαισιώσουν τις χορευτικές ομάδες των συλλόγων, χορευτές άνω των 15 ετών. Υπεύθυνοι τήρησης των ανωτέρω είναι οι χοροδιδάσκαλοι και τα Δ.Σ. των σωματείων. Οι συντονιστές χοροδιδάσκαλοι έχουν εξουσιοδοτηθεί να αποκλείουν κάθε συμμετοχή κάτω των 16 ετών. Εκ μέρους της Π.Ο.Ε. διοργανώνονται ετησίως παιδικά φεστιβάλ όπου μπορούν να λαμβάνουν μέρος παιδιά και έφηβοι κάτω των 15 ετών.


ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Λ. ΝΙΚΗΣ 1, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τ.Κ. 54624
ΤΗΛ: 2310227822
FAX: 2310227213
info@poe.org.gr