Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου

Εκ του τμήματος Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου μετά την Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χρυσάνθου Φιλιππίδη του από Τραπεζούντος, εν όψει της συμπληρώσεως 62 ετών από της Κοιμήσεως του, την 28η Σεπτεμβρίου 1949.

Προ της επιμνημόσυνης δεήσεως, ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού μας, αναφέρθηκε στην μεγάλη αυτή προσωπικότητα της Εκκλησίας και του Ελληνισμού, υπομιμνήσκοντας την δράση του στο Πόντο και την Εθναρχική στάση του κατά την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα το 1941. Επιπλέον προέτρεψε όλους να αναζητήσουν και να διαβάσουν την αναφορά στον Ιεράρχη του Καθηγητού του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας κ. Στάθη Πελαγίδη. (http://www.egolpion.com/EFE5A4A9.el.aspx) Περαίνοντας προσκάλεσε τους παρισταμένους ενορίτες, με ευγνωμοσύνη για τα όσα υπέρ του Ορθοδόξου ημών γένους έπραξε ο Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος, να ψάλουν όλοι μαζί το αιωνία η μνήμη.

Πηγή: Amen