Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Τα "γεγονότα" του 1915 ήταν γενοκτονία

Ο βουλευτής του Κουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), Αλτάν Ταν επανέλαβε τις δηλώσεις που είχε κάνει σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο στο Πανεπιστήμιο Αrtuklu στο Μαρντίν (Μαρίδη) κοντά στα σύνορα με την Συρία.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στην Αρμενική εφημερίδα Αgos, που εκδίδεται στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε πως οι Κούρδοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην γενοκτονία του 1915. “Δεν σήκωσαν σπαθί όλοι οι Κούρδοι. Ωστόσο οι Κούρδοι έχουν σοβαρό μερίδιο στην γενοκτονία”.

Στην συνέχεια κατέκρινε την στάση των Μουσουλμάνων απέναντι στην γενοκτονία του 1915 για την οποία αναφέρει τα δημογραφικά δεδομένα: το 1915 στην Τουρκία των 13 εκατομμυρίων το 10%, δηλαδή 1300000 ήταν Αρμένιοι και σήμερα στα 75 εκατομμύρια οι Αρμένιοι είναι 40000.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τους Έλληνες που σφαγιάστηκαν όχι μόνο στον Πόντο, αλλά σε όλη την επικράτεια τις Οθωμανικής αυτοκρατορίας, γεγονός που ο Κούρδος βουλευτής δεν ανέφερε. Να σημειώσουμε ότι ο βουλευτής Αλτάν Ταν είναι κατηγορούμενος με διάφορες κατηγορίες και έχει διαταχθεί η βίαια προσαγωγή του στο δικαστήριο.

Πηγή: Εν Κρυπτώ