Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Μεγάλη συμμετοχή στην 30ή χοροεσπερίδα των Ποντίων του Κονέκτικατ

Διακρίνονται οι κ.κ. Γιώργος Τσιλφίδης (πρόεδρος Συλλόγου Ποντίων «Πόντος» του Κονέκτικατ), Βασιλική Τσανακτσίδου, Αννα Κυριακίδου, Ξανθούλα Δαδούλη (τιμώμενες) και Κώστας Τσιλφίδης (υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου).


του Δημήτρη Τσάκα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Σύλλογος Ποντίων «Πόντος» του Κονέκτικατ πρόσφατα γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια στο «Continental Manor» του Νόργουακ την 30ή επέτειο της ιδρύσεώς του.

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Κώστας Τσιλφίδης, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία των εορταστικών εκδηλώσεων που ξεκίνησαν με το «μουχαμπέτι» που διοργανώθηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στην Ποντιακή Λέσχη και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 19 Νοεμβρίου με την 30ή ετήσια χοροεσπερίδα.

Η συμμετοχή των νέων, όπως επεσήμανε ο κ. Τσιλφίδης, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, διότι συμμετείχαν όχι μόνο τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου, άλλα και τα χορευτικά της Νέας Υόρκης, της Φιλαδέλφειας και του Οχάιο τα οποία στην κυριολεξία έκλεψαν την παράσταση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Ποντίων Αμερικής και Καναδά και των άλλων φορέων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Τσιλφίδης, αναφέρθηκε εκτενώς στην προσφορά του Συλλόγου και απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε τρία ακούραστα μέλη και συγκεκριμένα στην Ξανθούλα Δαδούλη, στην Αννα Κυριακίδου και Βασιλική Τσανακτσίδου.

Αναφερόμενος στις τιμώμενες, είπε ότι «η προσφορά τους είναι αδιάλειπτη και ουσιαστική».

Η κ. Βασιλική Τσανακτσίδου, όπως επεσήμανε ο κ. Κώστας Τσιλφίδης, τιμήθηκε για την προσφορά της στη θεατρική ομάδα και στα σκηνικά. Η κ. Ξανθούλα Δαδούλη, διότι τα τρία τελευταία χρόνια ηγείται της επιτροπής του λευκώματος, ενώ η κ. Αννα Κυριακίδου αναλαμβάνει τη διακόσμηση.

«Οι τιμώμενες είναι γενναιόδωρες, εργάζονται με αυταπάρνηση και αποτελούν πρότυπα για τις νεότερες γενιές», τόνισε ο κ. Τσιλφίδης.

Ερωτηθείς για τις επόμενες εκδηλώσεις, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου επεσήμανε ότι θα είναι «το αποκριάτικο γλέντι», τη διοργάνωση του οποίου όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα αναλάβει το γυναικείο τμήμα.

Ο Σύλλογος Ποντίων «Πόντος» του Κονέκτικατ είναι ένας από τους δραστήριους φορείς της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, ενώ ο πρόεδρος, τα στελέχη και πολλά μέλη συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις, στους αγώνες και στις προσπάθειες για τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, καθώς επίσης και στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ιερό Ιδρυμα «Παναγία Σουμελά» Ποντίων Αμερικής και Καναδά.

Πρόσφατα, σε συνεργασία με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής, εξέδωσαν το βιβλίο του Κωνσταντίνου Φωτιάδη «Pontos Justice and Honor to Memory». Πρόκειται για μια πολυτελή έγχρωμη έκδοση η οποία εμπεριέχει συνοπτικά την ιστορία του Πόντου και τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και πλούσιο ιστορικό υλικό για τους Ποντίους της Αμερικής και τον ρόλο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας.

Μέγας χορηγός αυτής της προσπάθειας είναι ο επιχειρηματίας από τη Νέα Υόρκη Χρήστος Σπυρόπουλος, ο οποίος αφιέρωσε το βιβλίο στην μνήμη του πατέρα του Ιορδάνη Σπυρόπουλου, που γεννήθηκε στην Τοκάτη του Πόντου και σε ηλικία 5 ετών βρέθηκε πρόσφυγας στο Μελάνθιο Καστοριάς και το 1973 μετανάστης στην Αμερική.