Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Οι Πόντιοι έκοψαν την πίτα τους στην Θήβα!

Ευχές & μηνύματα ομοψυχίας και δύναμης, που ο ποντιακός λαός γνωρίζει καλά...

Κ. Αμοιρίδης: «Στόχος μας η διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, πολύ σπουδαίας τόσο σε Πανελλήνιο όσο και παγκόσμιο επίπεδο ..»

Με καλό φαγητό, κρασί και υπό τους ήχους της ποντιακή λύρας έκοψαν την πίτα τους οι Πόντιοι της Θήβας, στήνοντας τρικούβερτο γλέντι μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής (19-02-2012)...

Σκοπός της Ποντιακής μάζωξης ήταν οι δραστηριότητες της Ευξείνου Λέσχης Θήβας και το αντάμωμα των μελών και των φίλων των Ποντίων..

Και ήσαν πολλοί εκείνοι που παρευρέθηκαν, μεταξύ των οποίων οι αντίστοιχες Λέσχες Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Βόλου, αλλά και ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολάου…

«Στόχος μας είναι η διατήρηση και η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που οι πρόγονοί μας πρόσφυγες άφησαν πίσω τους έπειτα από αιώνες παραμονής στην περιοχή της Μαύρης θάλασσας. Μιας κληρονομιάς πολύ σπουδαίας τόσο σε Πανελλήνιο όσο και παγκόσμιο επίπεδο» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θήβας Κ. Αμοιρίδης, στέλνοντας, μαζί με τις ευχές του το μήνυμα της ομοψυχίας και της δύναμης, που ο ποντιακός λαός γνωρίζει καλά.

Η συνέχεια της εκδήλωσης ήταν το επόμενο μήνυμα, που έστειλαν οι Πόντιοι με τον χορό και το τραγούδι τους: Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να ορθοποδήσει με την παράδοση, την λαογραφία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσφυγικού ελληνισμού!