Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΩΜΝΑΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012, στις 11:30, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Πνευματικών Εκδηλώσεων της Αδελφότητας Κρωμναίων (Πουλαντζάκη 40, Καλαμαριά) η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας κα Κυριακή Μπαλτατσή - Φοροπούλου, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών, Οικονομικών υπηρεσιών, Προγραμματισμού & Ανάπτυξης κα Αγγελική Τσαπακίδου- Τσομπανάκη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας κος Θόδωρος Παπουτσίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ολυμπία Αντωνούδη, Χαράλαμπος Ξανθόπουλος, Παναγιώτης Θεοδοσιάδης, Σωκράτης Πετκάκης, Ματθαίος Αμπατζίδης, Γιώργος Τελίδης, Δαμιανός Παπαδόπουλος, Στέλιος Ματσαρίδης και Αικατερίνη Τσαπικίδου, ο Συνήγορος του Δημότη και της Επιχείρησης κος Αναστάσιος Αφεντουλίδης και ο πρώην Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Σωτήριος Σωτηριάδης καθώς και εκπρόσωποι των αδελφών ποντιακών σωματείων.

Την εκδήλωση άνοιξε με τρισάγιο στη μνήμη τεσσάρων μελών της Αδελφότητας που πρόσφατα έφυγαν από κοντά μας του Δήμαρχου Καλαμαριάς Θρασύβουλου Λαζαρίδη, του γλύπτη Ευθύμη Καλεβρά, του λυράρη Κωστάκη Πετρίδη και του Βασίλειου Μουντζούρογλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο τίμησε με αυτό τον τρόπο την προσφορά του καθενός στο έργο της Αδελφότητας και τη συμβολή τους στον Πολιτισμό και την Ιστορία των προσφύγων.

Φέτος η Αδελφότητα Κρωμναίων τίμησε τον κ. Χρήστο Δόκαλη, δημοσιογράφο της TV100, για τη συμβολή του στο έργο των πολιτιστικών σωματείων της Θεσσαλονίκης μέσω της εκπομπής «Ιστορίες Πολιτισμού». Στον τιμηθέντα επιδόθηκε το «Λεύκωμα 2011» που εξέδωσε το Σωματείο, το οποίο αποτελεί πόνημα του πρώην Προέδρου κ. Γεωργίου Μουσικίδη.

Επίσης η Αδελφότητα, βράβευσε τον αριστούχο και πρωτεύσαντα μαθητή της Β΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Καλαμαριάς «Φροντιστηρίου Τραπεζούντας» Γεράσιμο Γεράρδο. Η βράβευση αυτή θεσμοθετήθηκε ως ανάμνηση της σύνδεσης του ιστορικού Φροντιστηρίου με την «Αδελφότητα Κρωμναίων» στην αλησμόνητη Τραπεζούντα. Στον μαθητή επιδόθηκε δίπλωμα καθώς και λεύκωμα για την ιστορία της Καλαμαριάς -έκδοσης του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Καλαμαριάς.

Η εκδήλωση έκλεισε με την χορωδία της Αδελφότητας η οποία ερμήνευσε με χοράρχη τον κ. Γιώτη Γαβριηλίδη παραδοσιακά τραγούδια του Πόντου.




ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΩΜΝΑΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Πουλαντζάκη 40
Τ.Κ. 55131
Καλαμαριά
Τηλ. 2310417690, 2310417197
Fax 2310417197
www.kromnaioi.gr
info@kromnaioi.gr