Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Εκδήλωση Παράδοσης του DVD "ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ"

Το Δ.Σ. του ΦΙΑΠΕ (Φίλοι Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού) σας προσκαλεί στην εκδήλωση παράδοσης του DVD "ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ" της Ιωάννας Πασαλίδου στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρτσιώτη, για να διατεθεί δωρεάν στα σχολεία όλης της Ελλάδας, ως προσφορά του ΦΙΑΠΕ στη νέα γενιά, για τη διατήρηση της μνήμης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 στις 19:00 στο δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ"(Μεταμορφώσεως 7-9).

Την εκδήλωση θα προλογίσει η ομότιμη καθηγήτρια του τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Παρυσάτις Παπαδοπούλου-Συμεωνίδου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η μονοφωνική χορωδία του Σωματείου "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ" Θέρμης με χοράρχη τον Αχιλλέα Βασιλειάδη η οποία θα παρουσιάσει και το θεατρικό δρώμενο "Ταξίδι στη Μνήμη".

"...σύμφωνα με την εισήγηση του Τμήματος Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (αρ. πρωτ. 7122/30-01-2012) σας γνωρίζουμε ότι το εν λόγω DVD μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικό υλικό, στο πλαίσιο διαφόρων ιστορικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων και εκτός αυτού προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα να γνωρίσουν πλευρές της ιστορίας και του πολιτισμού του ποντιακού Ελληνισμού. Κατόπιν αυτού, εγκρίνεται η δωρεάν διανομή του εν λόγω DVD.
Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων."

Φίλοι Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού
Ανδρέα Παπανδρέου 29Α
Τ.Κ. 55134 Καλαμαριά