Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ

Μια ακόμη γιορτή των νέων μας έφτασε, με την ομαλή επιστροφή όλων των παρεβρισκομένων στην 18η Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας στις οικίες τους, στο τέλος της. Η περισυλλογή, η υπευθυνότητα, ο στοχασμός, οι νέες ιδέες και προτάσεις για το "αύριο" ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του διημέρου που συνδιοργάνωσαν η Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας στην Ευρώπη και το Δ.Σ. της Ο.Σ.Ε.Π.Ε.

Την εκδήλωση τίμησαν εκ μέρους της πολιτείας η Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στη Φραγκφούρτη κ. Κακιοπούλου Ευταλία και εκ μέρους της Μητρόπολης της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στη Γερμανία ο πανοσολογιότατος Ζιακόπουλος Αθηναγόρας.

Το παρών έδωσαν ο χορηγός της Ομοσπονδίας κ. Εμανουηλίδης Δημήτριος, ο εκδότης και δημοσιογράφος κ. Βούλγαρης Βασίλειος και ο τραγουδιστής και συνεχιστής της μουσικής παράδοσης του Πόντου κ. Κουρτίδης Ιωάννης.

Μεγάλο ενδιαφέρον όπως και συμμετοχή είχαν οι εισηγήσεις των κ. Χατζηκυριακίδη Κυριάκου (Δρ. νεότερης και σύγχρονης Ιστορίας), κ. Πολατίδη Βασίλειου (οικονομολόγος και χοροδιδάσκαλος), όπως και της Ιατρού Kanya Gewalt (Γιατροί χωρίς σύνορα).

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους νεολαίους που με την δυναμική τους παρουσία έδωσαν μηνύματα αισιοδοξίας, ενότητας και ομοψυχίας παραδίδοντας μαθήματα ήθους και δημοκρατίας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 2 Ιουνίου 2012 στο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Ludwigshafen.

Για το Δ.Σ. της Ο.Σ.Ε.Π.Ε. και με εκτίμηση στο πρόσωπο όλων υμών, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και πολιτιστικού, Αναστασία Κασαπίδου-Dick.


www.osepe.de
info@osepe.de