Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Καταγγελία προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης

του Παναγιώτη Ιασωνίδη
Μελβούρνη, 18η Μαΐου, 2012

Την περασμένη Παρασκευή, 18η Μαΐου, 2012, μίλησα με μια κυρία στο γραφείο σου, όπου ζήτησα να σου μεταφέρει την αντίθεσή μου ως προς τους χειρισμούς σου, σχετικά με το Ετήσιο Μνημόσυνο της Ποντιακής Γενοκτονίας, του οργανωμένου Ποντιακού χώρου. Υποθέτω ότι σου τα μετέφερε.

Ονομάζομαι Παναγιώτης Γεωργίου Ιασωνίδης. Είμαι κάτοικος της Μελβούρνης, Αυστραλίας. Τα στοιχεία μου τα γνωρίζουν πολύ καλά οι Ελληνικές αρχές, γιατί υπηρετώ την πατρίδα μου από ηλικίας 16 ετών. Είμαι 51 ετών, σήμερα, παντρεμμένος (με την Ελένη) και πατέρας δυο παιδιών (Ανατολή και Γιώργος). Έρχομαι τουλάχιστον μια φορά το χρόνο στην Ελλάδα. Την επόμενη φορά που θα έρθω, θα ενημερώσω τις αρμόδιες Ελληνικές αρχές, πριν ξεκινήσω. Γιατί; Γιατί, με το σημείωμά μου αυτό, καταγγέλω δημόσια, ανοιχτά, άφοβα, εσένα, ως δήμαρχο Θεσσαλονίκης (δυστυχώς και ατυχώς), και κυρίως τις πράξεις σου για εθνική μειοδοσία, εσχάτη προδοσία, απανθρωπιά, ανηθικότητα και ασέβεια.

Από τις πρώτες μέρες που ανέλαβες τα καθήκοντά σου ως Δήμαρχος (δυστυχώς και ατυχώς) της προσφυγομάνας Θεσσαλονίκης, δεν σταμάτησες να προκαλείς τους Πόντιους, με τα ηλίθια δημόσια φιλοτουρκικά, φιλοκεμαλικά γκαρίσματά σου... τη μια για μετονομασία οδών και πλατειών, την άλλη μιλώντας υπέρ του ανθρωπόμορφου τέρατος – σφαγέα των πάνω από 353,000 Ελλήνων του Πόντου – και, τελευταία, απαγορεύοντας την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας (δευετροβάθμιο αντιπροσωπευτικό όργανο 400 και πλέον πρωτοβάθμιων οργανισμών) να τιμήσει τους μάρτυρες-θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πλατεία Αγίας Σοφίας. Μπράβο ρε Γιάννη... άντε να σε παρασημοφορήσει και το τουρκικό κράτος για την «πολύτιμη προσφορά» σου!

Μόλυνες το γραφείο του Δημάρχου της Θεσσαλονίκης, με την δηλητηριώδη σου κακία στην σχετική ανακοίνωσή σου, όπου, εντελώς αναίσθητα, αναφέρεσαι σε «εορατσμό» αντί σε «Μνημόσυνο», σε «ομάδες», ενώ πρόκειται περί «ομοσπονδιών». Παράλληλα, φάσκεις και αντιφάσκεις, με την απαγόρευσή σου για το συγκεκριμένο Μνημόσυνο σε «κοινόχρηστο χώρο», αποδεικνύοντας, ολοφάνερα, πως δεν κατέχεις ούτε τα στοιχειώδη της Ελληνικής μας γλώσσας, αφού, ο όρος «κοινόχρηστος» είναι προφανής. Σίγουρα δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι η Θεσσαλονίκη, μαζί και ο Δήμος, δεν είναι ιδιοκτησία σου, ούτε «τσιφλίκι» σου. Δικτακτορικό καθεστώς να επιβάλεις μόνο στο σπίτι σου. Η Ελλάδα έχει δημοκρατία, όχι ολοκληρωτισμό. Άνθρωπος (;) που δεν σέβεται, τα ποτάμια του αίματος που χύθηκε, ύστερα από την συστηματική και μελετημένη εξόντωση των Ελλήνων του Πόντου, δεν μπορεί να θεωρηθεί καν άνθρωπος. Σου εύχομαι, λοιπόν, τα χειρότερα. Με τις πράξεις σου – δηλώσεις και ανακοινώσεις – δεν απέχεις πολύ από ένα απόβλητο της κοινωνίας, έκτρωμα της φύσης, και από ένα μολυσμένο σκώληκα. Άν έχεις (έστω ελάχιστη) αξιοπρέπεια, σε προκαλώ να κινήσεις μηνύσεις εναντίον μου, διότι, ΚΑΙ νομικά θα αποδείξω ότι έχω δίκαιο. Μολών λαβέ...!

Κάνω έκκληση στους δημότες της Θεσσαλονίκης, ειδικά στα Ποντιακά σωματεία, να πράξουν ό,τι είναι νόμιμο, να σε ξηλώσουν το συντομότερο δυνατόν, από την θέση σου, διότι είσαι, το λιγότερο, ανάξιος να κατέχεις μια τέτοια θέση. Και μη διανοηθείς ποτέ να έρθεις στη Μελβούρνη. Εδώ είμαστε πατριώτες, οπότε δεν έχεις καμιά θέση ανάμεσά μας. Είσαι persona non grata.

Παναγιώτης Ιασωνίδης