Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ανανεώθηκε η θητεία του Θεόδωρου Ρωμανίδη στο προεδρείο του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης


Προτεραιότητες και προσπάθεια επαναδραστηριοποίησης των μελών

Ανανεώθηκε η επιτυχημένη θητεία του Θεόδωρου Ρωμανίδη στο «τιμόνι» του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης, μετά την τακτική γενική συνέλευση και τις αρχαιρεσίες της περασμένης Κυριακής.

Τα μέλη του συλλόγου προσήλθαν στο Πνευματικό Κέντρο του συλλόγου στην πάροδο της οδού Θερμοπυλών και συμμετείχαν στη γενική συνέλευση που περιελάμβανε απολογισμό πεπραγμένων του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου, οικονομικό απολογισμό και έκθεση ελεγκτικής επιτροπής για το 2011, οικονομικό προϋπολογισμό για το τρέχον έτος, έγκριση πεπραγμένων οικονομικού απολογισμού και προϋπολογισμού, έγκριση απόφασης του διοικητικού συμβουλίου, προτάσεις, καθώς και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και ελεγκτικής επιτροπής.

Προχθές συνήλθε το νέο διοικητικό συμβούλιο (σσ. η θητεία του είναι τριετής) και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Θεόδωρος Ρωμανίδης
Α΄ Αντιπρόεδρος: Νεκτάριος Γαβριηλίδης
Β΄ Αντιπρόεδρος: Θεμιστοκλής Κομνηνός
Γενικός Γραμματέας: Ερμιόνη Ιωσηφίδου
Ταμίας: Τατιάνα Ευφραιμίδου-Αποστολίδου
Έφορος: Γεώργιος Χαραλαμπίδης
Μέλος: Απόστολος Λελεκίδης

Το νέο συμβούλιο όρισε ως υπεύθυνους:
- Των τμημάτων χορού, των χοροδιδασκάλων και της εκπροσώπησης του συλλόγου στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ξάνθης τον Μιλτιάδη Αποστολίδη,
- Του τμήματος νεολαίας τον Γεώργιο Χαραλαμπίδη,
- Του τμήματος γυναικών την Ερμιόνη Ιωσηφίδου.
- Του τμήματος χορωδίας τον Απόστολο Λελεκίδη
- Του τμήματος θεάτρου τον Δημήτριο Χαϊτίδη.

«Υπάρχουν κι άλλοι που θέλουν να μας προσεγγίσουν αλλά διστάζουν»

Το νέο διοικητικό συμβούλιο σημειώνει στην πρώτη ανακοίνωσή του ότι «πιστό στις δεσμεύσεις του καταστατικού, θα αγωνιστεί σε συνέχεια των πράξεων των προηγουμένων διοικητικών συμβουλίων, για την καλλιέργεια και διαφύλαξη των βασικών γνωρισμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού καθώς και την επίτευξη των άλλων σκοπών του συλλόγου».

Συνομιλώντας με τον πρόεδρο του συλλόγου Θεόδωρο Ρωμανίδη, σημείωσε ότι «οι εκλογές έγιναν ομαλότατα και τα θέματα υπερψηφίστηκαν μέσα από άψογες διαδικασίες και χωρίς αντιρρήσεις» λέγοντας χαρακτηριστικά «άλλωστε είμαστε πεντακάθαροι και δεν χρειάζεται να γίνει και τίποτε…».

Όσο για το παρόν και το μέλλον του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης, ο κ. Ρωμανίδης λέει: «Οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι και καταγράφονται στο καταστατικό. Φροντίζουμε τον σύλλογο, χρειάζεται όμως να δραστηριοποιήσουμε περισσότερο τον κόσμο που για κάποιους λόγους έχει απομακρυνθεί, ίσως και λόγω των συνθηκών που επικρατούν… Θα πρέπει να βρούμε τρόπους να τον προσεγγίσουμε και να τον φέρουμε πιο κοντά στον σύλλογο. Για τον λόγο αυτό σχεδιάζουμε να επαναδραστηριοποιήσουμε τα παλιά μέλη των διοικητικών συμβουλίων και τους παλιούς συντελεστές (χοροδιδασκάλους κ.α.) του συλλόγου. Επίσης, να κάνουν εκδηλώσεις οι γυναίκες, μαζεύοντας κόσμο και δείχνοντας παραδοσιακές συνταγές του Πόντου πίνοντας ένα καφέ. Και βέβαια μέσα από τις εκδηλώσεις να έχουμε πιο καλή επικοινωνία. Ήδη έχουμε άμεση επαφή με τα μέλη στέλνοντας μηνύματα για εκδηλώσεις και για ό,τι γίνεται. Αυτή είναι η βασική προσπάθειά μας».

Σημειώνεται ότι τα εγγεγραμμένα μέλη του συλλόγου είναι πάνω από χίλια, «αλλά τα δραστήρια και πιο ενεργά είναι περί τα διακόσια πενήντα» σύμφωνα με τον κ. Ρωμανίδη μας. Ο οποίος κλείνει τη συνομιλία μας λέγοντας: «Υπάρχουν κι άλλοι που θέλουν να μας προσεγγίσουν αλλά διστάζουν, κάτι που θα το δούμε…».

Θοδωρής Μπακάλης

Πηγή: Θράκη