Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Η Ένωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας ενημερώνει και προσκαλεί στις εκδηλώσεις που διοργανώνει με αφορμή την επέτειο της 19ης Μαΐου, ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου:

Σάββατο 19 Μαΐου 2012
Συμμετοχή της Ενώσεως στην Πανελλαδική Κεντρική Εκδήλωση που οργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, ώρα 19.30 μ.μ.

Κυριακή 20 Μαΐου 2012
Συμμετοχή στον εορτασμό της 19ης Μαΐου που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Νέα Ιωνία, ώρα 11.00 π.μ. Θα ακολουθήσουν καταθέσεις στεφάνων και Τρισάγιο, στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στην συμβολή των οδών Σταδίου με Μανδηλαρά (Άλσος «ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΛΑΧΗΣ», μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας), με τη συμμετοχή του τιμητικού Αγήματος της 32ης ΤΑΞΠ/Ν και της Φιλαρμονικής του ΝΠΔΔ του Δήμου Βόλου. Ο εορτασμός θα κλείσει με την ομιλία της προέδρου της Ενώσεως Ποντίων Ν. Μαγνησίας κ. Ηλιάδου Κωνσταντίνας.

Σάββατο 26 Μαΐου 2012
Κεντρική Επετειακή Εκδήλωση Ενώσεως Ποντίων Ν. Μαγνησίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας, Σταδίου με Μανδηλαρά, ώρα 19.00, με θέμα: Αρμένιοι, Ασσύριοι, Έλληνες, «Τρεις Γενοκτονίες – Ιστορική Μνήμη - Στρατηγική Αναγνώρισης».
Ομιλητές εκδήλωσης:
-Χαρτουνιάν Χριψιμέ, Δ/ντρια Αρμενικής Εφημερίδας - Εκπρόσωπος Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας,
- Μπατσάρας Κυριάκος, Πρόεδρος Ασσυριακής Επιτροπής Ελλάδας,
- Μαλκίδης Φάνης, Διδάκτωρ Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
Η εκδήλωση θα κλείσει με απόδοση παραδοσιακών ποντιακών τραγουδιών από τον Ιακωβίδη Νίκο και την ανάγνωση μαρτυρίας–ντοκουμέντου Πόντου από την Στυλίδου Ελένη. Θα τους συνοδεύσει στη ποντιακή λύρα ο Χωραφαΐδης Δαμιανός.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012
Θεατρικό Δρώμενο «Μνήμη μου σε λένε Πόντο», με τη συμμετοχή των συνεχιστών της παράδοσης, των παιδιών της παιδικής χορευτικής ομάδας της Ενώσεως Ποντίων Ν. Μαγνησίας, στο Αμφιθέατρο του Ορφανοτροφείου Βόλου, 2ας Νοεμβρίου 10, με είσοδο από την Αυλή του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Βόλου, ώρα 19.00 το απόγευμα.
Επιμέλεια παράστασης: Σιδηροπούλου Νένα, Δασκάλα Δημοτικής Εκπαίδευσης,
Επιμέλεια ποντιακών χορών: Ιωαννίδου Κορίνα, Καθηγήτρια κλασσικού χορού,
Ποντιακή λύρα: Χωραφαΐδης Δαμιανός, Νταούλι: Κουρατίδης Ηλίας.


ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΘΡΑΚΗΣ 126
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, ΒΟΛΟΣ
Τ.Κ. 38445
Τηλ. & Φαξ: 2421061042