Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΝΕΣΤΟΥ

Σε μια κατάμεστη πλατεία έγινε ο χορός του Συλλόγου Ποντίων Επαρχίας Νέστου που ήταν αφιερωμένος στην μουσική στο τραγούδι και στην Λύρα.

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν η Αντιδήμαρχος κ. Τασούλα Δομινάρη εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Νέστου κ. Σάββα Μιχαηλίδη, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων, πρώην πρόεδροι του συλλόγου μας.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην δύναμη της Λύρας που κράτησε την παράδοση και διατήρησε την ποντιακή ταυτότητα, απάντησε δε και στο ερώτημα "Πως είναι δυνατόν οι Πόντιοι να ακούν ώρες ολόκληρες Λύρα, να τραγουδούν και να χορεύουν;", λέγοντας πως στους Ποντίους η μουσική κυλάει στις φλέβες τους, κυλάει μέσα τους, άλλοτε σαν απαλό χάδι που τους ξεκουράζει τους χαλαρώνει και τους ηρεμεί και άλλοτε σαν πολυριχτερική σεισμική δόνηση που τους συνεπαίρνει τους ξεσηκώνει και τους ταρακουνάει συθέμελα.

Στην μεγάλη επιτυχία του χορού συνετέλεσε ακόμη και ο χώρος στον οποίο πραγματοποιήθηκε.

Οι καλλιτέχνες που πλαισίωσαν τη βραδιά ήταν ο Γιώργος Αποστολίδης, ο Κυριάκος Γερμανίδης, ο Αλέξανδρος Μαρμαλίδης, ο Ιορδάνης Κοριανίδης και δεν θα μπορούσε να λείψει ο μεγάλος καλλιτέχνης της πόλης μας ο Αδάμ Αποστολίδης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί άλλη μια επιτυχημένη εκδήλωση και ιδιαίτερα την Νεολαία του Συλλόγου.





Σύλλογος Ποντίων Επαρχίας Νέστου
Κων. Καραμανλή 175
Χρυσούπολη - Καβάλα
Τ.Κ. 64200
Τηλ. 2591023595
www.pontioinestou.gr
syllogos_pontiwn_nestou@yahoo.gr