Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Άρδασσας

Έντονο πολιτιστικό «παρών» δίνει αυτό το καλοκαίρι η νέα Διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Άρδασσας «Η Άρδασσα», που ξεκίνησε δυναμικά την θητεία της πριν από κάποιους μήνες, με την διοργάνωσει πολιτιστικών εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται 3, 4, 5 και 6 Αυγούστου 2012, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Άρδασσας.

Με αφορμή τον εορτασμό του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, αλλά και τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου, η Διοίκηση σύμφωνα με τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Ξανθόπουλο επιδιώκει να δώσει έναν πανηγυρικό και επετειακό χαρακτήρα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των εκδηλώσεων, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Η κορωνίδα των φετινών εκδηλώσεων το βράδυ της Δευτέρας 6 Αυγούστου 2012 και ώρα 9:30 μ.μ., θα είναι η μεγάλη «Μουσική Συναυλία» με τις δύο καταξιωμένες ερμηνεύτριες στον Ελλαδικό χώρο Μελίνα Κανά και Λιζέτα Καλημέρη, που η Διοίκηση έσπευσε να συναντήσει πριν δύο μήνες στην Κοινότητα Βλάστης, όπου βρέθηκε ο "Π" και το West.

Οι δύο ξεχωριστές ερμηνεύτριες που ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά στην πρόσκληση του Συλλόγου, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί νέοι που ασχολούνται με τον πολιτισμό και την παράδοση, συγχαίροντας τα νέα παιδιά, που βρίσκονται στα ηνία του Συλλόγου Άρδασσας και δίνουν την ελπίδα ότι υπάρχει μέλλον σ’ αυτό τον τόπο.

Η αυλαία του πολιτιστικού τετραημέρου ανοίγει την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012 και ώρα 9 το βράδυ με το «Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών», συνεχίζεται την Κυριακή με την Ποντιακή βραδιά και τους γνωστούς καλλιτέχνες Θεόφιλο Πουταχίδη, Πέλα Νικολαϊδη και Μπάμπη Κεμαναντζίδη, ενώ θα προηγηθεί η εθελοντική αιμοδοσία στο κτίριο του Συλλόγου στις 4 Αυγούστου 2012 9.00π.μ.

Να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις στηρίζονται από τον Δήμο Εορδαίας και την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι ο "Πτολεμαίος" και το West.

Πηγή: Πτολεμαίος