Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Σημαντική ‘’ώθηση’’ στην αποπεράτωση του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Μεσόβουνου έδωσε η επιτυχία της παραδοσιακής διοργάνωσης

Μεγάλης αποδοχής έτυχε από τον κόσμο το κάλεσμα της Ερανικής Επιτροπής ανέγερσης του Ιερού Ναού "Αγίου Γεωργίου" Μεσόβουνου για την συγκέντρωση χρημάτων, τα οποία θα διατεθούν στην αποπεράτωση της εκκλησίας του χωριού.

Οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία ήταν οι δέκα μουσικοί και τραγουδιστές, που πλαισίωσαν αφιλοκερδώς την ποντιακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Ερανική Επιτροπή με την στήριξη του Δήμου Εορδαίας και της Τοπικής Κοινότητας Μεσόβουνου.

Χαιρετίζοντας τους παρισταμένους η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, τόνισε ότι η εκδήλωση είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή καθώς στέλνει το μήνυμα ότι τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον αγώνα των Ελλήνων για την Θρησκεία, την πατρίδα και την παράδοσή μας.

Η κ. Βρυζίδου υπογράμμισε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και ο Δήμος θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αποπεράτωσης του Ιερού Ναού, καθώς οι εκκλησίες δε σηματοδοτούν μόνο την πίστη μας, αλλά την ίδια την ύπαρξή μας ως λαός.

«Είχαμε ένα όνειρο να κάνουμε το χωριό μας καλύτερο και τα καταφέραμε, ενώ ο επόμενος στόχος είναι να ολοκληρωθεί σύντομα η όμορφη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Μεσόβουνου».

Τόνισε ο αντιδήμαρχος Εορδαίας και πρώην Δήμαρχος Βερμίου Σοφοκλής Σιδηρόπουλος, ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές της προσπάθειας αυτής.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μεσόβουνου Δημήτρης Τσιαϊδης, ευχαρίστησε όλους όσους αγαπούν το χωριό και στηρίζουν την παράδοσή του.

«Μας δίνεται δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε» επεσήμανε ο εκπρόσωπος της Ερανικής Επιτροπής ανέγερσης του Ιερού Ναού Ευστάθιος Μαυρίδης.
Ο γνωστός Μεσοβουνιώτης Καλλιτέχνης Χρήστος Ακριτίδης παρουσίασε το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ευχαριστώντας όλους τους συναδέλφους του μουσικούς και ερμηνευτές, που "χωρίς δεύτερη κουβέντα" όπως είπε, δέχθηκαν να στηρίξουν τον Ιερό σκοπό της διοργάνωσης.

Μιλώντας εκ μέρους όλων των καλλιτεχνών ο Γιάννης Κουρτίδης, που σφράγισε με την παρουσία του την ποντιακή παράδοση, εξήρε την πρωτοβουλία των διοργανωτών, ενώ αναφέρθηκε και στους συμμετέχοντες συναδέλφους του.

Η παραδοσιακή βραδιά, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, δίπλα ακριβώς από τον νεοαναγερόμενο Ιερό Ναό κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες με όλους τους μουσικούς και τους ερμηνευτές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Πηγή: Πτολεμαίος