Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Θαυμάσια η εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, στο κτίριο Παύλος Μελάς, η εκδήλωση της Ε.ΠΩ.Φ. για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Ήταν μια θαυμάσια εκδήλωση και "έχασαν" όσοι δεν την παρακολούθησαν (η αίθουσα δεν ήταν πλήρης). Δεν υπήρξε καμιά παρουσία από πλευράς της διοίκησης του δήμου ενώ παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Α. Γαβότσης και ο ανεξάρτητος Π. Αταμιάν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την αξιολογότατη χορωδία της Ε.Π.Ω.Φ. που διεύθυνε ο Παύλος Τσακαλίδης (έπαιξε και πιάνο) σε ποντιακά τραγούδια και ακολούθησαν νεοελληνικά τραγούδια με τη διεύθυνση της Δήμητρας Ζησέκα και στο πιάνο τον Χ. Ντόβα. Μετά την παρουσίαση της χορωδίας έγινε η ομιλία για το ιστορικό της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον συνταξιούχο Γυμνασιάρχη κ. Στυλιανίδη. Ακολούθησαν τα χορευτικά του συλλόγου, πρώτα με χορούς της περιοχής Αριδαίας και στη συνέχεια με ποντιακά που όπως ήταν αναμενόμενο ξεσήκωσαν και επιβράβευσαν το κοινό.

Η επόμενη εκδήλωση της Ε.Π.Ω.Φ. θα είναι, όπως ανακοινώθηκε, στις 2 Νοεμβρίου, μια Ποντιακή βραδιά στο κέντρο "Γιαγκούλας".









Πηγή: Ο Τροχός