Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Με αδελφοποίηση και βραβεύσεις η ετήσια εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Ποντίων Άρδασσας

Επίσημο όρκο Αδελφοποίησης, έδωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Άρδασσας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρωτοχωρίου, στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης κοπής βασιλόπιτας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο του συλλόγου στην Άρδασσα.

Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν με σεβασμό στον πολιτισμό και στην παράδοση, για την επίτευξη των κοινών στόχων τους, που είναι η διάσωση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Ευλογώντας την βασιλόπιττα, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας Νικηφόρος Μανάδης, ευχήθηκε στους Συλλόγους να συνεχίσουν το έργο που παρέλαβαν από τους παλαιότερους θέτοντας τον πολιτιστικό σπόρο στις νέες γενιές, οι οποίες θα τους πλαισιώσουν.

Υποδεχόμενος τους προσκεκλημένους ο Πρόεδρος του Συλλόγου Άρδασσας Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος, αναφέρθηκε στα 35 χρόνια έντονης δράσης και παρουσίας στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του Συλλόγου αλλά και στον ένα χρόνο της σημαντικής και γόνιμης προστασίας της νέας Διοίκησης στο τιμόνι του Συλλόγου, ενώ ευχαρίστησε όσους στήριξαν το έργο της, που θα συνεχιστεί δημιουργικά και στο μέλλον.

Ο κ. Ξανθόπουλος χαρακτήρισε ως ξεχωριστή την ημέρα καθώς περιελάμβανε την αδελφοποίηση με τον Ιστορικό Σύλλογο Πρωτοχωρίου και την απόδοση τιμής στον Αρδασσιώτη αθλητή και μέλος του Συλλόγου Γεώργιο Ζαχαριάδη.

«Είναι μεγάλη τιμή που μας κάλεσε ο Σύλλογος για αδελφοποίηση, θα προχωρήσουμε μαζί θέτοντας κοινούς στόχους και θα τους υλοποιήσουμε όλους» επεσήμανε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρωτοχωρίου Γεωργιάδης Λάζαρος.

«Χαιρόμαστε που θα συνεργαστούμε με έναν Σύλλογο, που έχει μεγάλη προσφορά στην παράδοση, θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια και για τα δύο Δ.Σ. για την αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου της περιοχής» υπογράμμισε η Γ.Γ. του Συλλόγου Πρωτοχωρίου Έφη Κατσόγιαννου – Τριανταφύλλου.

Σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης πραγματοποιήθηκε η απονομή τιμητικής πλακέτας στον Μαραθωνοδρόμο Γιώργο Ζαχαριάδη, για την συμμετοχή και διάκρισή του στον Υπερμαραθώνιο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», μία δύσκολη και επίπονη διαδρομή 245 χιλιομέτρων που διήνυσε ο αθλητής.

Ευχαριστώντας την Διοίκηση του Συλλόγου, για την τιμή στο πρόσωπό του, ο κ. Ζαχαριάδης, υποσχέθηκε ότι «θα βρίσκεται πάντα στους δρόμους» συνεχίζοντας την προσπάθεια, που ξεκίνησε πριν χρόνια.

Η εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Εορδαίας, της Τοπικής Κοινότητας, Συλλόγων, Σωματείων και άλλων φορέων, διανθίστηκε με ποντιακή μουσική και παραδοσιακούς χορούς από τα πολυμελή τμήματα του διοργανωτή Συλλόγου, ενώ οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τα εδέσματα του πλούσιου μπουφέ, που παρασκεύασαν οι γυναίκες μέλη του Συλλόγου.