Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Τοποθέτηση του βουλευτή Π. Κουρουμπλή σχετικά με τη «διακοπή» καταβολής των συντάξεων ΟΓΑ σε ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς

Κατά τη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις», ο κοιν. εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Π. Κουρουμπλής έκανε ειδική αναφορά σχετικά με την κοινωνικά άδικη απόφαση της Κυβέρνησης να προωθήσει διατάξεις οι οποίες, με τη θέσπιση υπερβολικά αυστηρών κριτηρίων, ουσιαστικά καταργούν τη σύνταξη των ανασφάλιστων υπερηλίκων ομογενών.

Ειδικότερα ανέφερε ότι «η Κυβέρνηση έρχεται και περικόπτει τις συντάξεις των Ελλήνων που ήρθαν από την πρώην Σοβιετική Ένωση, των Ποντίων, Ελλήνων που υπερασπίστηκαν τον ελληνισμό κάτω από δύσκολες συνθήκες. Στο Καζακστάν αναγκάστηκαν να πάνε άνθρωποι και να υπερασπιστούν ότι ήταν Έλληνες και τους κόψαμε τη σύνταξη, όπως και στους Βορειοηπειρώτες».

Ο Π. Κουρουμπλής πρόσθεσε ότι ουδεμία ευθύνη φέρει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνο-Ποντίων και των Βορειοηπειρωτών Ελλήνων αν το ελληνικό πολιτικό σύστημα μέσα από την πελατειακή λογική έδωσε και κάποιους χαρακτηρισμούς ομογένειας σε «ορισμένους» και κάλεσε την αρμόδια πολιτική ηγεσία να αποκαταστήσει άμεσα την κατάφωρη αυτή αδικία εις βάρος των υπερήλικων ανασφάλιστων ομογενών.