Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Γλέντησαν ποντιακά στον ετήσιο χορό του Συλλόγου «Εύξεινος Πόντος»


Με το σύνθημα να δίνουν οι πάνω από 150 χορευτές του Συλλόγου

Το σύνθημα έδωσαν οι πάνω από 150 χορευτές του Συλλόγου και ένα ανεπανάληπτο ποντιακό γλέντι είχε μόλις ξεκινήσει. Επρόκειτο για τον ετήσιο χορό του Συλλόγου «Ο Εύξεινος Πόντος», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 στο «Ποσειδώνιο», παρουσία εκατοντάδων μελών και φίλων του, όλων των ηλικιών, με κοινό τους σημείο την αγάπη για τις ρίζες και την παράδοση του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο Σύλλογος πρόσφατα γιόρτασε τη συμπλήρωση 50 ετών ιστορίας και δράσης του στη Ροδόπη, ιστορία και δράση που θα έχει μακρά και ένδοξη διαδρομή, καθώς φαίνεται, στο μέλλον. Οι δύσκολοι καιροί της οικονομικής κρίσης όχι μόνο δε συρρίκνωσαν το βεληνεκές και τη δραστηριότητα του Συλλόγου, αλλά μάλλον ενίσχυσαν το ρεύμα της στροφής προς την παράδοση, με ενδεικτικό ότι εκατοντάδες χορευτές συμμετέχουν στα 7 χορευτικά τμήματα, που διαθέτει.

Κορυφαίες στιγμές της βραδιάς οι βραβεύσεις των Κώστα Θεοδοσιάδη, Δημήτρη Παπαδόπουλου και Θεόδωρου Δασκουλίδη

Μια μεγάλη μερίδα αυτών των χορευτών έδωσε τον καλύτερό της εαυτό το περασμένο Σάββατο, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιτυχία του φετινού χορού. Εξίσου καίρια συμβολή είχε ο καταξιωμένος καλλιτέχνης της ποντιακής παράδοσης, κ. Κώστας Θεοδοσιάδης, που επιμελήθηκε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς. Μάλιστα, εις ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στην ποντιακή παράδοση, η διοίκηση του Συλλόγου τον βράβευσε, μαζί με τον ποδοσφαιριστή του Πανθρακικού Δημήτρη Παπαδόπουλο και το μέλος του Συλλόγου, Θεόδωρο Δασκουλίδη.