Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Γιωργούλη Κουγιουμτζίδη στη Βέροια

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Γιωργούλη Κουγιουμτζίδη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 στις 19.30 με παράλληλη παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Παλασίδη "Καρδίας λαλίαν".

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Αντιπεριφέρεια Ημαθίας, ο Δήμος Βέροιας, η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας και ο Σύνδεσμος Ποντίων Καθηγητών Δ/μιας Εκ/σης Νομού Θεσ/νίκης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Παναγιώτης Μωυσιάδης ο οποίος και θα αναφερθεί στο πρόσωπο του Νίκου Παλασίδη, ο ιστορικός και ομότιμος καθηγητής του Παν. Δυτικής Μακεδονίας Ευστάθιος Πελαγίδης ο οποίος και θα αναφερθεί στο βιβλίο του Νίκου Παλασίδη με τίτλο "Καρδίας λαλίαν" και ο συγγραφέας Νίκος Παλασίδης ο οποίος θα αναφερθεί στη ζωή και το μουσικό έργο του Γιωργούλη Κουγιουμτζίδη ενώ θα προσπαθήσει να σκιαγραφήσει τον χαρακτήρα του. Θα προβληθεί ταινία 8 χιλιοστών του 1980, που κινηματογράφησε ο Ν. Παλασίδης, όπου παίζει λύρα ο Γιωργούλης Κουγιουμτζίδης και τραγουδά ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης ενώ παράλληλα θα γίνει απονομή πλακέτας στην οικογένεια Κουγιουμτζίδη.

Την εκδήλωση προλογίζει ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, Χαράλαμπος Καπουρτίδης.