Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στην Αυστραλία πραγματοποιούνται όπως κάθε χρόνο και στην Αυστραλία.

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, στις 10.00 π.μ. εκκλησιασμός και επιμνημόσυνη δέηση στον αρχιεπισκοπικό ναό Αγίου Ευσταθίου, 221 Dorcas St., South Melbourne. Στις 4.00 μ.μ. ομιλία του κ. Στάθη Τσομίδη με θέμα: «Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού - Από την καταστροφή στην Αναγέννηση» στο οίκημα της Ποντιακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, 345 Victoria St., Brunswick.
Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013, στις 7.00 μ.μ. ομιλία του κ. Στάθη Τσομίδη με θέμα «Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού - δικαίωμα στην Μνήμη. Ένα Ευρωπαϊκό - Πανανθρώπινο Δικαίωμα» στο οίκημα της Ένωσης Ποντίων Whittlesea «Παναγία Σουμελά», 18 Spring St., Thomastown.
Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, στις 7.00 μ.μ. ομιλία του Dr Racho Donef: «The Role of Teşkilat-ı Mahsusa (Special Organization) in the Genocide of Christians in the Ottoman Empire» (Ο ρόλος του Teşkilat-ı Mahsusa (Ειδικός Οργανισμός) στην Γενοκτονία των Χριστιανών στην Οθωμανική Αυτοκρατορία). Στο οίκημα της Ποντιακής Εστίας, 540 Sydney Rd., Brunswick.
Το Σάββατο 25 Μαΐου 2013, 2.00 μ.μ. ομιλία του κ. Στάθη Τσομίδη σε νέους της δεύτερης και τρίτης γενιάς, με θέμα τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Για επικοινωνιακούς λόγους η ομιλία θα γίνει στην αγγλική γλώσσα. Ευπρόσδεκτες και οι οικογένειες των νέων. Στο οίκημα της Ποντιακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, 345 Victoria St., Brunswick.
Την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 4.00 μ.μ. απονομή βραβείων, επαίνων και πιστοποιητικών συμμετοχής στον Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Πόντο. Έκθεση όλων των εργασιών που υποβλήθηκαν στον Μαθητικό Διαγωνισμό. Στο οίκημα της Ποντιακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, 345 Victoria St., Brunswick.
Οργανώνονται από την Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακών Σωματείων Μελβούρνης.