Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Σε Κομοτηνή και Θρυλόριο η Ποντιακής καταγωγής πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα κ. Jenny Bloomfield

Με συναντήσεις στους τοπικούς φορείς αλλά και στο Θρυλόριο όπου επισκέφτηκε την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης αλλά και ένα παραδοσιακό ποντιακό σπίτι ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στη Κομοτηνή η πρέσβης της Αυστραλίας στην Αθήνα κ. Jenny Bloomfield.

Η πρέσβης έχει Ποντιακή καταγωγή μιας που η γιαγιά της γεννήθηκε στο Βατούμι η οποία ήρθε στην Ελλάδα μόλις ενός χρόνου, η οικογένειά της ήταν από Σαμσούντα και Τραπεζούντα και τώρα σε ηλικία 95 χρονών ζει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Η κ. Jenny Bloomfield έρχεται στη Θράκη για πρώτη φορά τονίζοντας ότι στην Αυστραλία υπάρχουν πολλοί Θρακιώτες που έχουν διαπρέψει και ο επόμενος σταθμός του ταξιδιού της είναι η Σαμοθράκη όπου θα συμμετάσχει σε συνέδριο για την ανάπτυξη και την παραγωγικότητα με τη ευκαιρία των 150 χρόνων από την εύρεση της Νίκης της Σαμοθράκης.

Εξέφρασε την αισιοδοξία της για την ανάπτυξη της περιοχής χρησιμοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, ποιοτικά προϊόντα και τουρισμό.Στην Αυστραλία υπάρχει πρόγραμμα που αφορά όσους θέλουν να μεταναστεύσουν σε αυτή χωρίς όμως να υπάρχουν μέχρι τώρα στοιχεία για το πόσοι Ελληνες έχουν ενταχθεί σε αυτό,ενώ έχει ιδρυθεί στην Ελλάδα επιχειρηματικό συμβούλιο Ελλάδας - Αυστραλίας με στόχο να φέρει σε επαφή τον επιχειρηματικό κόσμο των δύο χωρών για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Φωτογραφικό υλικό
  




 













Πηγή: In Komotini