Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Το «αδιαχώρητο» στην Ποντιακή βραδιά στο Βατερό Κοζάνης

Με αθρόα προσέλευση του κόσμου, πέρα από κάθε προσδοκία, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 ο καλοκαιρινός χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατερού. Πάνω από 700 άτομα από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας βρέθηκαν στο Βατερό διασκεδάζοντας με  ποντιακό και λαϊκό πρόγραμμα μέχρι τις 6 το πρωί.

Η εκδήλωση άνοιξε με παρουσίαση παραδοσιακών χορών του Πόντου, από τα Τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατερού, υπό την καθοδήγηση του Χοροδιδασκάλου Σαλακίδη Αναστάσιου και τη λύρα του Κώστα Κατωτικίδη. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Ποντιακός Σύλλογος Δάφνης Σκύδρας παρουσιάζοντας μια σειρά από χορούς του Πόντου, με την επιμέλεια του Χοροδιδασκάλου Γιώργου Κασαμπαλίδη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δάφνης Ιάκωβος Ποτουρίδης, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, τόνισε την ιδιαίτερη αξία που έχει η σύσφιξη σχέσεων και η γνωριμία μεταξύ των αδελφών ποντιακών σωματείων μέσα από τη συμμετοχή σε παρόμοιες εκδηλώσεις.

«Σας ευχαριστώ για την άνευ προηγουμένου παρουσία σας. Μας συγκινείτε. Είναι η καλύτερη ηθική ικανοποίηση για όλους εμάς στο Δ.Σ., όλους τους ανθρώπους που έτρεξαν για να πραγματοποιηθούν και οι φετινές εκδηλώσεις. Είναι η καλύτερη ανταμοιβή για τη νεολαία του Συλλόγου που συνεχίζει να ακολουθεί τις παραδόσεις μας και προσπαθεί για το καλύτερο» δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένη η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατερού Θοδώρα Κεντεποζίδου.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με τις ξεχωριστές ερμηνείες του Παναγιώτη Θεοδωρίδη, του Παναγιώτη Χωλόπουλου, του Γιάννη Θεοδωρίδη, του Γιώργου Καπαγιαννίδη και του Άκη Σιαμίδη με άσματα του Πόντου και τη συνοδεία των: Κώστα Κατωτικίδη και Βούλας Κεντεποζίδου στη λύρα, Θεόφιλου Σεχίδη στο κλαρίνο, Χρήστου Αδαμόπουλου στο μπουζούκι, Αλέξανδρου Αντωνιάδη και Κώστα Κελεσίδη στο νταούλι, Δημήτρη Θεοδωρίδη στο αρμόνιο και  Παναγιώτη Κουιμτσίδη στα κρουστά, με έντονο το άρωμα από την αδιάκοπη και με παλμό συμμετοχή της νεολαίας.

Πηγή: Kozan

Σχετικά άρθρα