Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Με την δική τους ταυτότητα και ποιότητα οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Άρδασσας “έκλεψαν” την παράσταση του καλοκαιριού!

Σημειώνοντας απόλυτη επιτυχία με τεράστια συμμετοχή και άψογη διοργάνωση, ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις (4, 5 και 6 Αυγούστου) του Πολιτιστικού – Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Άρδασσας, που επί 36 χρόνια κρατά τα σκήπτρα του πολιτισμού και της παράδοσης.

Οι φετινές εκδηλώσεις, που είχαν και θρησκευτικό χαρακτήρα με επίκεντρο τον εορτάζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Άρδασσας, ήταν αφιερωμένες στους απόδημους Έλληνες και με αφορμή την επίσκεψη της πολυμελούς αποστολής από το Norwalk της Αμερικής, που συμμετείχε στο 36ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών με την παρουσία Συλλόγων της περιοχής, και καταξιωμένων Ποντίων Καλλιτεχνών όπως ο Γ.Τσιτιρίδης, ο Μ. Κεμανετζίδης, Α. Παρχαρίδης, Π. Νικολαϊδου και ο συντοπίτης μας Θ. Πουταχίδης.

Κηρύσσοντας την έναρξη της δεύτερης μέρας των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Ποντιακού Συλλόγου Άρδασσας, η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου καλωσόρισε όλους τους παρισταμένους και ιδιαίτερα το Σύλλογο των Ομογενών από την Αμερική, τονίζοντας ότι σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες απαιτείται η ενότητα και η άντληση δύναμης.

Η κ. Βρυζίδου εξήρε το έργο του τοπικού Συλλόγου για την διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που μεταλαμπαδεύει στη νέα γενιά, αλλά και για τις σημαντικές εκδηλώσεις που διοργανώνει.

Η αυλαία των εκδηλώσεων έπεσε με την μεγάλη μουσική συναυλία των Ματθαίου και Κωνσταντίνου Τσαχουρίδη «Ψυχή και Σώμα», όπου κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι τα δύο πολυτάλαντα αδέλφια, που από τις Διεθνείς μουσικές σκηνές προσγειώθηκαν στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Άρδασσας, γοήτευσαν και καθήλωσαν το πολυπληθές ακροατήριό τους.

Ο Ορφέας της Λύρας, ο Ματθαίος απευθυνόμενος στο κοινό τόνισε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ρίζες της ποντιακής λύρας, παρ’ όλο που η τέχνη έχει απεριόριστες δυνατότητες, ενώ ο Κωνσταντίνος με την θαυμάσια φωνή του ερμήνευσε ένα μεγάλο ρεπερτόριο διαφόρων ειδών τραγουδιών.

Την πλήρη ικανοποίηση του εξέφρασε ο Πρόεδρος του διοργανωτή Συλλόγου Ποντίων Άρδασσας Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος για την αθρόα προσέλευση του κόσμου και κυρίως της νεολαίας καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, επισημαίνοντας ότι «Η δυναμική παρουσία του κόσμου αποτελεί το κίνητρο για να συνεχίσουμε δίνοντας ότι καλύτερο για τα επόμενα χρόνια».

Εντυπωσιασμένος από την μαγική βραδιά της Άρδασσας και από την μουσική πανδαισία των αδελφών Τσαχουρίδη, δήλωσε και ο καθηγητής Ιστορίας και φωτεινός φάρος των Ποντίων Κώστας Φωτιάδης, συγχαίροντας τους διοργανωτές για την επιτυχία των εκδηλώσεων.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, γιατί κατάφεραν με τις επιλογές τους, να κρατήσουν αμείωτο το κέφι και τη διασκέδαση του κόσμου, έως τις πρώτες πρωινές ώρες…









Πηγή: Πτολεμαίος


Σχετικά άρθρα: