Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Σπάνιο φωτογραφικό υλικό σε έκθεση από την Εύξεινο Λέσχη Τρικάλων για την καταστροφή της Σμύρνης

Σπάνιο φωτογραφικό υλικό σε έκθεση από την Εύξεινο Λέσχη Τρικάλων για την καταστροφή της Σμύρνης
Την Κυριακή 29 του Σεπτέμβρη 2013, στον Μύλο του Ματσόπουλου στα Τρίκαλα και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής, εγκαινιάστηκε η έκθεση για την Μικρασιατική εκστρατεία «Πορεία στο Σαγγάριο», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας -Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων κι επιμελήθηκε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών ν. Τρικάλων.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος συνοδευόμενος από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής κ. Αλέξιο.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης και η πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης κα Λένα Σαββίδου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Οκτωβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ και είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό. Σε αυτήν παρουσιάζονται σπάνιες στρατιωτικές φωτογραφίες - ντοκουμέντα της Μικρασιατικής εκστρατείας, με ξεχωριστή ενότητα την πυρπόληση της Σμύρνης και την πόλη μετά την πυρκαγιά που ολοσχερώς την κατέστρεψε. Κατά την διάρκεια της θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό.

Παράλληλα με την έκθεση τις πρωινές ώρες, στον Δημοτικό Κινηματογράφο του Μύλου Ματσόπουλου θα προβάλλεται ιστορικό ντοκιμαντέρ για τους μαθητές και σπουδαστές της πόλης.

Επισκέψεις σχολείων και Συλλόγων στην έκθεση μπορούν να πραγματοποιηθούν μετά από επικοινωνία με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων (τηλ. 2431035106 Ευαγγελία Μπουντούρη).

Φωτογραφικό υλικό










 
 
Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων
Καλαμπάκας 28
Τρίκαλα
Τ.Κ. 42100
Τηλ. & Fax: 2431074588
www.efxeinostrikalon.gr
pontiakostrikalon@yahoo.gr



Σχετικά θέματα

- Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα τη Μικρασιατική Εκστρατεία με τη συμμετοχή της Ευξείνου Λέσχης Τρικάλων