Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Χριστιανικών λαών ετέθη στη συνάντηση των Ομάδων Φιλίας των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Ισραήλ

Το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Χριστιανικών λαών ετέθη στη συνάντηση των Ομάδων Φιλίας των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Ισραήλ

Το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Χριστιανικών λαών, Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυροχαλδαίων έθεσε χθες για πρώτη φορά, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Γαβριήλ Αβραμίδης στη συνάντηση των Ομάδων Φιλίας των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Ισραήλ.

Ο κ. Αβραμίδης αναφερόμενος στην οικογενειακή του καταγωγή από την Τραπεζούντα και τον Καύκασο, επεσήμανε πως δέκα πολιτείες των ΗΠΑ, δύο πολιτείες της Αυστραλίας και η Σουηδία έχουν ήδη αναγνωρίσει το ζήτημα της Γενοκτονίας. Επίσης, ζητώντας από τον Ισραηλινό Πρόεδρο της Ομάδας κ. David Tzur να ενημερωθεί για τη θέση του ισραηλινού κοινοβουλίου απέναντι στο πάγιο αίτημα των Χριστιανικών λαών που υπέστησαν Γενοκτονία, ο κ. Tzur διευκρίνισε πως η αναγνώριση της τραγωδίας των Αρμενίων οφείλει να αποτελεί την επίσημη γραμμή του κράτους.

Κατά την τοποθέτησή του, ως μέλος της Διακοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ, ο Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων χαρακτήρισε τη στενή παρακολούθηση της εξέλιξης του δίκαιου αυτού αιτήματος, ως ελάχιστη υποχρέωσή του στο διαρκή αγώνα για την αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης.