Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ξεκίνησαν τα μαθήματα Ποντιακής Διαλέκτου στις Σέρρες


Μια ακόμη αξιόλογη και επάξια πρωτοβουλία λαμβάνει χώρα στην Εύξεινο Λέσχη Σερρών.

Αυτή δεν είναι άλλη από τα μαθήματα Ποντιακής Διαλέκτου που πρόκειται να ξεκινήσουν στο χώρο της Λέσχης και θα γίνονται κάθε Σάββατο στις 18.00 μ.μ. χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, πλην του εγχειριδίου το οποίο κοστίζει 15 ευρώ.

Η Εύξεινος Λέσχη πληροφορήθηκε, με ιδιαίτερη χαρά, την πιστοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικών που μπορούν να διδάξουν την διάλεκτο και απευθύνθηκε στον Πανελλήνιο Σύλλογο Ποντίων Εκπαιδευτικών, ο οποίος και ανέλαβε την παραπάνω πιστοποίηση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Η ανταπόκριση του Συλλόγου Ποντίων Εκπαιδευτικών ήταν άμεση. Η διδασκαλία περιλαμβάνει τρεις κύκλους μαθημάτων, επιπέδων Α, Β και Γ. Τα μαθήματα και για τα τρία επίπεδα θα διδαχθούν από πιστοποιημένη εκπαιδευτικό-Φιλόλογο εθελοντικά. Η Εύξεινος Λέσχη Σερρών όχι μόνο χαιρετίζει τέτοιες προσπάθειες, αλλά λαμβάνει και την πρωτοβουλία ,σε πείσμα των καιρών, να στηρίξει την παραπάνω προσπάθεια με απώτερο στόχο τη διατήρηση της διαλέκτου και ειδικότερα των ηθών και των εθίμων γενεών που υπήρξαν για πολλά χρόνια πρόσφυγες, έννοια εντελώς παρεξηγημένη μα καθόλου ξεπερασμένη.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες στα τηλέφωνα 2321037281 και 6974008392.