Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Η Ποντιακή Θεατρική παράσταση "Ο Αχιλλέας... και το μνημόνιον" στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

Η Ποντιακή Θεατρική παράσταση "Ο Αχιλλέας... και το μνημόνιον" στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

Το Σωματείο "Παναγία Σουμελά" Θέρμης φιλοξενεί την θεατρική παράσταση "Ο Αχιλλέας... και το μνημόνιον" του Δημήτρη Πιπερίδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Συμεωνίδη την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 8 μ.μ. στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης.

Ποια όμως είναι η υπόθεση του έργου; Ο Αχιλλέας, ένας φιλήσυχος Πόντιος συνταξιούχος του ΟΓΑ, ζει σ' ένα μικρό χωριό του Κιλκίς με τη γυναίκα του Κορνηλία και την ενενηντάχρονη πεθερά του Παρθένα, που πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Μια μέρα, αγανακτισμένος από τον προσβλητικό τρόπο με τον οποίο του φέρεται επί σαράντα χρόνια η πεθερά του, αποφασίζει να την εκδικηθεί και αντί για το χάπι του Αλτσχάιμερ να της δώσει ένα... βιάγκρα. Από 'κει και πέρα αρχίζει μια σειρά κωμικοτραγικών σκηνών, με τη γριά να γίνεται επιθετική, να ανασύρει το κρυμμένο δοσιλογικό - φιλογερμανικό παρελθόν της, αλλά και να αρχίζει να «παρενοχλεί σεξουαλικά» κάθε αρσενικό κάτοικο του χωριού... Και σαν να μην του έφταναν του Αχιλλέα οι τρέλες της πεθεράς του, έχει να αντιμετωπίσει και τις απαιτήσεις της Κορνηλίας, που θέλει να υπογράψουν ένα «Μνημόνιο οικογενειακής συνεργασίας», ώστε να πάψει να είναι ασυνεπής ως προς τις «συζυγικές» του υποχρεώσεις. Μέχρι που την κατάσταση παίρνει στα χέρια του ο δαιμόνιος φίλος και γείτονάς του Γιώργος, ο οποίος επινοεί ένα σατανικό τέχνασμα για να απαλλάξει το φίλο του από τα βάσανά του...
 
Οι συντελεστές
 
Συντελεστές της θεατρικής παράστασης είναι: Κείμενα: Δημήτρης Πιπερίδης. Σκηνοθεσία: Γιώργος Συμεωνίδης. Ηθοποιοί: Αχιλλέας Βασιλειάδης (Αχιλλέας), Αλέξης Παρχαρίδης (Παρθένα), Ρούλα Βασιλειάδου (Κορνηλία), Γιώργος Συμεωνίδης (Γιώργος). Σκηνικά: Γιάννης Ερμείδης. Ηχητικά Εφέ: Αβραάμ Γκόσιος.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΘΕΡΜΗΣ"
ΚΑΡΑΟΛΗ - ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΑΨΑ
Τ.Κ. 57001
ΘΕΡΜΗ
ΤΗΛ & FAX: 2310464844
www.panagiasoumelathermis.gr
mail@panagiasoumelathermis.gr


Σχετικά θέματα: