Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ποντιακή Βασιλόπιτα

Ποντιακή Βασιλόπιτα
Υλικά

- 3 φλιτζάνια αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
- ½ κιλό τυρί μυζήθρα
- 1½ φλιτζάνι νερό
- στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
- μαργαρίνη για το άλειμμα της φόρμας
- αλεύρι για το πασπάλισμα της φόρμας

Παρασκευή

Σ' ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι, κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση, ρίχνουμε το νερό και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνουν μια μαλακή ζύμη.

Σκεπάζουμε το μπολ με βαμβακερή πετσέτα κουζίνας κι αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Τρίβουμε τη μυζήθρα στο μπολ με τη ζύμη και τα ζυμώνουμε ελαφρά, για να ενωθούν.

Αλευρώνουμε μια φόρμα, αφού την αλείψουμε με μαργαρίνη, την τινάζουμε, για να φύγει το περιττό αλεύρι, και απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά της.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο, αφήνουμε την πίτα να κρυώσει ελαφρά και την ξεφορμάρουμε.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.