Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Με πολύ κόσμο και την παρουσίαση του νέου ημερολογίου η εκδήλωση "Χορεύοντας... μ' ένα γευστικό ταξίδι στον Πόντο"


Στη φιλόξενη αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο Φάρος», που οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες δε σταματούν ποτέ, συγκεντρώθηκαν όλες οι γενιές, παλιοί και νέοι και τη γέμισαν ασφυκτικά για άλλη μια φορά, το Σάββατο 30 Νοέμβρη 2013, στην εκδήλωση "Χορεύοντας… μ’ ένα γευστικό ταξίδι στον Πόντο".

Το άξιο Διοικητικό Συμβούλιο με την ακούραστη Πρόεδρο Σοφία Σαββίδου, διαμόρφωσαν κατάλληλα το χώρο. Έστησαν έκθεση με ποντιακά εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες του Συλλόγου, έφεραν σκεύη και αντικείμενα που κουβάλησαν μαζί τους οι πρόσφυγες και μαγείρεψαν εκεί στην αίθουσα «κόκκορα με κορκότο» και «κιντέατα» και κέρασαν όλους τους καλεσμένους.


Μια αξιόλογη και πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, θεατρικό μονόπρακτο «Τα φαεία με τα αγνά υλικά, χαρίζνε ύιαν και χατεύνε τα αρρωστίας», λαογραφικά στοιχεία, καθώς και γνήσιο Ποντιακό γλέντι με τον Σταύρο Σαββίδη, την Ανθούλα Νικολαϊδου και τους μουσικούς Δημήτρη Τσούλφα, Γιώργο Κυριακίδη, Σάββα Κυριακίδη, Στέλιο Βασιλειάδη.

Διατέθηκε το Συλλεκτικό - Πολυσέλιδο Ημερολόγιο του συλλόγου με θέμα "Λαογραφία και γεύσεις από τον Πόντο".