Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Τα άκουσε και στα "Ποντιακά" ο Δήμαρχος Αγρινίου

Τα άκουσε και στα "Ποντιακά" ο Δήμαρχος Αγρινίου

Τα καθιερωμένα παραδοσιακά Ποντιακά κάλαντα τραγούδησε την παραμονή των Χριστουγέννων στον δήμαρχο Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Αιτωλοακαρνανίας«Δημήτρης Ψαθάς». Πρώτοι, ανάμεσα στα δεκάδες παιδιά που κατέφθασαν στο δημαρχείο «να τα πούνε», μουσικοί της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Αγρινίου που έπαιξαν όπως μόνο εκείνοι ξέρουν τη μελωδία που ακούγεται σήμερα απ’ άκρη σ’ άκρη της πόλης.

Τα μικρά και μεγάλα μέλη του Συλλόγου Ποντίων τραγούδησαν παραδοσιακά  κάλαντα με τη συνοδεία Ποντιακής λύρας και ντυμένα με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, ενώ στο τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου προσέφερε ποντιακά εδέσματα στον κ. Μοσχολιό, ο οποίος χάρισε στα παιδιά αναμνηστικά Χριστουγεννιάτικα δώρα…


Ο δήμαρχος σε δηλώσεις του ζήτησε απο τον λαό του Αγρινίου να συνεχίσει έμπρακτος να δείχνει την αλληλεγγύη του προς τον συνάνθρωπο που πάσχει ενώ ευχήθηκε για την νέα χρονιά, να είναι ασφαλώς καλύτερη απο την προηγούμενη: "Αυτές τις μέρες που περιμένουμε όλοι τη νέα χρονιά, η σκέψη στρέφεται στους συνανθρώπους μας οι οποίοι περνάνε δύσκολα. Στους, ανέργους, τους ασθενείς, τους ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότατα να στρώσουν γιορτινό τραπέζι και θέλω με αυτή την ευκαιρία να καλέσω όλους τους Αγρινιώτες και τις Αγρινιώτισσες να δείξουν την αλληλεγγύη τους. Μπορούμε από το υστέρημά μας να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Η κοινωνία του Αγρινίου έχει έμπρακτα δείξει την αλληλεγγύη της και μας κάνει να νιώθουμε περήφανοι για αυτό. Για άλλη μια φορά ας στηρίξουμε όλους αυτούς που περνάνε δύσκολα τις μέρες αυτές. Εύχομαι το 2014 να είναι καλύτερο από το 2013…».