Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ο αρχαίος θεός μώμος με τους Μωμόγερους στην Καβάλα

Ο αρχαίος θεός μώμος με τους Μωμόγερους στην Καβάλα

Ο αρχαίος θεός μώμος με τους Πόντιους Μωμόγερούς του (800 π.χ.), που μεταλαμπαδεύτηκαν από την περιοχή Λιβερά της Ματσούκας της Τραπεζούντας στο χωριό Κομνηνά της Εοδραίας το 1929, χόρεψαν στο εμπορικό κέντρο της πόλης της Καβάλας την παραμονή των Χριστουγέννων, προσθέτοντας τη δική τους θετική πινελιά στην γιορταστική ατμόσφαιρα της ημέρας.

Ο Όμιλος Ποντίων χορευτών νομού Καβάλας, με προτοβουλία του οποίου προσκλήθηκαν οι Μωμόγεροι, θα ήθελε να ευχαριστήσει το Δήμο Καβάλας που αποφάσισε να εντάξει το δρόμενο στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της πόλης. Θα ήθελε επίσης να ευχαριστήσει του χωρευτές του πολιτιστικού συλλόγου Κομνηνών Εορδαίας για την απόδοχή του αιτήματος να χορέψουν στην Καβάλα, καθώς και τους κ.κ. αντιπεριφερειάρχη Α. Γρανά, Δήμαρχο Κ. Σιμιτσή και Αντιδήμαρχο Χ. Μιχαλάκη που τίμησαν με την παρουσία τους το Ποντιακό μουχαμπέτι με εδέσματα, χορούς και τραγούδια, που ακολούθησε την παράσταση και διοργανώθηκε από το όμιλο στην έδρα του προς τιμήν των χορευτών μωμόγερων.

Εκτιμούμε ότι με την προσπάθεια μας αυτή προσφέραμε θετικά στη δημιουργία μιας πιο θερμής γιορταστκής ατμόσφαιρας και δηλώνουμε την πρόθεσή μας να είμαστε θετικά παρόντες σε όποιες γιορτασικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις πρόκειται να ακολουθήσουν.

Για τον Όμιλο Ποντίων Χορευτών Νομού Καβάλας
Τσακαλίδης Θεόδωρος
Πρόεδρος Δ.Σ.