Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, το παρακάθ της Ευξείνου Λέσχης και το παράπονο των Ποντίων της Νάουσας για τις λοιδορίες που δέχθηκαν

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, το παρακάθ της Ευξείνου Λέσχης και το παράπονο των Ποντίων της Νάουσας για τις λοιδορίες που δέχθηκαν

Υπέροχα παραδοσιακά κάλαντα έψαλλαν το απόγευμα της Κυριακής 29 Δεκεμβρίου τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, την πλατεία Καρατάσου και τους ασθενείς του Νοσοκομείου της πόλης, όπου εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές!
  

Το ραντεβού των Ποντίων για τα κάλαντα στον δήμαρχο κ. Καραμπατζό, στις 6 το απόγευμα, τηρήθηκε, αλλά δυστυχώς ο δήμαρχος απουσίαζε από το δημαρχείο, το οποίο ήταν κλειστό! Μετά τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα (τους στίχους τους θα τους βρείτε στο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί) οι Πόντιοι της Νάουσας συγκεντρώθηκαν στο εντευκτήριο της Λέσχης, όπου ακολούθησε το πατροπαράδοτο παρακάθ και χορός!
 

Σαφώς πικραμένα τα μέλη της διοίκησης με τις λοιδορίες που δέχθηκαν για την κάθοδο τους στην Αθήνα την παραμονή των Χριστουγέννων, όπου και έψαλλαν τα κάλαντα στον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Αντώνη Λιβάνη (σ.σ τα χρηματικά ποσά που δέχθηκαν ως δώρο οι Πόντιοι από Μελισσανίδη και Λιβάνη ήταν σημαντικότατα!).


Όπως τονίζει ο κ. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, στο video που ακολουθεί, η Λέσχη παρέδωσε στον πρωθυπουργό το αίτημα για την συντήρηση των βιβλίων της Αργυρούπολης, που φυλάσσονται στα γραφεία της και του ζήτησε να ενισχυθεί το Νοσοκομείο της πόλης, για το οποίο τόνισαν ότι δημιουργήθηκε από δωρητές και όχι από το κράτος. Παράλληλα δε του έδωσαν και το βιβλίο με το δρώμενο "Γενίτσαροι και Μπούλες" της Νάουσας, αποδεικνύοντας ότι ενδιαφέρονται όχι μόνο για τον πολιτισμό του Πόντου, αλλά και της πατρίδας τους, της Νάουσας. "Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε και άλλα μας λένε ότι πεινάμε. Δεν πειράζει. Θα αποδείξουμε, όπως και οι γονείς μας και οι πρόγονοι μας που ήρθαν νηστικοί από τον Πόντο και όμως μεγαλούργησαν, ότι συνεχίζουμε την παράδοση τους" δήλωσε, φανερά πικραμένος, ο πρώην πρόεδρος της Ευξείνου κ. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης.
  

Δείτε video με τα κάλαντα της Λέσχης, το παρακάθ και τις δηλώσεις του κ. Τεληγιαννίδη, καθώς και πλούσιο φωτορεπορτάζ.

Πηγή: Λαός έΠεα 


Σχετικά άρθρα:

- «Άρωμα Πόντου στην Αθήνα» από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

- Όλο το βίντεο της παρουσίας της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας στο Μέγαρο Μαξίμου

- Τα έψαλλαν στα "Ποντιακά" στον πρωθυπουργό!