Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Το μυθιστόρημα, "Σωπάστε ν’ ακούσω", με αναφορά στη Γενοκτονία, παρουσιάζει ο Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης»

Το μυθιστόρημα, "Σωπάστε ν’ ακούσω", με αναφορά στη Γενοκτονία, παρουσιάζει ο Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης»

Ο Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης» προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Μαργαρίτας Μυλωνάκη «Σωπάστε ν’ ακούσω», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 7:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.

Το βιβλίο που βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά, γύρω από τον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου, παρουσιάζουν η Πόπη Νάκου και ο Δημήτρης Σαλούστρος. Αποσπάσματα αποδίδει η Ελένη Ταμπουρατζή.

Με τη λύρα του συνοδεύει ο Γιώργος Κοντογιάννης.

Το βιβλίο αναφέρεται στα 90 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, και συγκεκριμένα στον Πόντο, είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα της περιόδου 1915-1922 και αντιπροσωπεύει όλους τους Έλληνες του Πόντου που έζησαν την Γενοκτονία και τον ξεριζωμό.
..."Το τσούρμο συνέχιζε να περπατεί και να ελπίζει πάλι, δίχως τύψεις, αφού έπραξαν πίστευαν το σωστό κι έσερναν την Ευσαΐα που δεν ήθελε ν' ακολουθήσει, μα σα σταμάτησε ν' ακούγεται το κλάμα της Ποινίτσας, στάθηκε η μάνα ακίνητη, γούρλωσε ...τα μάτια της κι έκλεισε με τις δυο παλάμες τ' αυτιά της.

"Σωπάστε ν' ακούσω", φώναξε κι όλοι έμειναν ακίνητοι, για ν' ακούσει η άμοιρη μάνα, μόνο αυτή, το κλάμα της Ποινίτσας της και να πιστέψει πως ήταν ακόμη ζωντανή"...


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»
ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ 46
ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Τ.Κ. 32100
ΤΗΛ. 2261023219, 6974889705
FAX 2261027639
syllogoseykleidhs@gmail.com


Σχετικά θέματα

- Αν αυτό δεν είναι Γενοκτονία, τότε τι είναι;