Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Τη μνήμη του Αγίου Ευγενίου του εκ Τραπεζούντας, τιμά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαδικού «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος»

Τη μνήμη του Αγίου Ευγενίου του εκ Τραπεζούντας, τιμά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαδικού «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος»

Τη μνήμη του Αγίου Ευγενίου του εκ Τραπεζούντας, τιμά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαδικού «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014.

Πρόγραμμα εορτής

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014
Το απόγευμα στις 6:00 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός εις τον πανηγυρίζονταν Ιερόν Ναό Αγίου Ευγενίου Αρκαδικού χοροστατώντας του Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014
7:30 - 10:30 π.μ. Θεία Λειτουργία εις τον πανηγυρίζονταν Ιερόν Ναό Αγίου Ευγενίου Αρκαδικού χοροστατώντας του Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου.

Στο τέλος θα διανεμηθoύν ως ευλογία, παραδοσιακά εδέσματα.

Ιστορικό Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου Αρκαδικού Δράμας


Ο Ιερός Ναός του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου θεμελιωθεί τον Σεπτέμβριο του 1996 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας κ.κ.Διονυσίου στην περιοχή του Αρκαδικού Δράμας ήταν επιτακτική ανάγκη μετά την ραγδαία αύξηση του αριθμού των ενοριτών.

Τα θυρανοίξια του Ναού πραγματοποιήθηκαν στις 13 Αυγούστου 2006 υπό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Δράμας κ.κ.Παύλου και τα εγκαίνια στις 21 Ιανουαρίου 2008. Στον Ιερό Ναό τελούνται καθημερινές ακολουθίες και οι πιστοί προσέρχονται με ευλάβεια να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου Ευγενίου που βρίσκονται στο Ναό.


Μέσα στον νέο αιώνα της υπερταχύτητος, όπου τα πάντα κινούνται με απίστευτη χρονική ταχύτητα και στην σημερινή σύγχρονη εποχή της αποπροσωποποίησης της κοινωνίας μας, της καταπάτησης των ηθικών αξίων και προτύπων όπου στον βωμό μίας ακατανόητης, αχαλίνωτης και ασύδοτης ελευθερίας γκρεμίζεται κάθε ιδανικό και καταργείται το όριο και το ηθικοσυνειδησιακό μέτρο στην ζωή του ανθρώπου και κυρίως στους νέους μας, υπάρχει μία διαφορετική στάση ζωής και αναφοράς, ή οποία προσπαθεί κόντρα στο ρεύμα της εποχής και στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο καταστημένο να κρατήσει σταθερές τις αξίες, τα ήθη και έθιμα, τις αρχές και τα ιδανικά, την προσήλωση στη ορθή πιστή και την επίγνωση της Χριστιανικής μας ιδιότητας με συγκροτημένο έργο, με αγάπη και ευαισθησία. Αυτή η διαφορετική στάση ζωής προέρχεται μέσα από την Εκκλησία, η οποία με ακοίμητο οφθαλμό και άσβεστο ενδιαφέρον παρακολουθεί την “νέα” τάση και προσπαθεί εναγωνίως να περισώσει και να διαφυλάξει κάθε τι αγαθό, Χριστιανικό και όμορφο μέσα στις ψυχές όλων των ανθρώπων και ιδιαιτέρως των νέων.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευγενίου λειτουργούν κατηχητικά σχολεία με μεγάλο αριθμό παιδιών, υπάρχει ακόμη κύκλος μελέτης της Αγίας Γραφής για τις κυρίες της ενορίας μας.


Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαδικού «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος»
Λαμπριανίδου 8
Αρκαδικός Δράμα
Τ.Κ. 66100
Τηλ. 6974939391,6947182401
www.psarkadikos.gr
admin@psarkadikos.gr
psarkadikos@gmail.com