Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Στρατιωτικοί, φοιτητές, πυροσβέστες και άνεργοι ανακαινίζουν το γήπεδο του Απόλλωνα Πόντου

Στρατιωτικοί, φοιτητές, πυροσβέστες και άνεργοι ανακαινίζουν το γήπεδο του Απόλλωνα Πόντου
 
Χτίζουν, βάφουν, καθαρίζουν! Με όπλα τους το μυστρί, το σφυρί και το πινέλο, αλλά πάνω απ' όλα την αγάπη τους για τον Πόντο, 20 Μακεδόνες Πόντιοι κάθε ηλικίας συγκροτούν το «τάγμα» των εθελοντών του Απόλλωνα Καλαμαριάς! Στρατιωτικοί, επιχειρηματίες, πυροσβέστες, φοιτητές, αλλά και άνεργοι, όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη, αλλά από την Καστοριά και τη Βέροια, «στρατεύτηκαν» εθελοντικά και προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους για την ανακαίνιση του γηπέδου του ιστορικού Απόλλωνα. Και όχι μόνο αυτό. Εάν χρειαστεί βάζουν χρήματα από την τσέπη τους, στέλνοντας το δικό τους αγνό μήνυμα στον ποδοσφαιρικό κόσμο, που έχει πλημμυρίσει από την καχυποψία και τα σκάνδαλα!

«Το φθινόπωρο σε ένα παιχνίδι του Απόλλωνα έπεσε η ιδέα! Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μαζευτήκαμε 20 άτομα ξεκινώντας να βάφουμε κάγκελα, να κάνουμε διάφορες βελτιωτικές εργασίες στους πάγκους, στις θύρες του γηπέδου, στα δημοσιογραφικά, στους προβολείς» λέει στη «δ» ο πρόεδρος του ομίλου φίλων Απόλλωνα Πόντου (όπως ονόμασαν την ομάδα τους) Μιχάλης Φωτιάδης, ιδιοκτήτης σχολής οδηγών, ενώ ο Γρηγόρης Μακρίδης, πυροσβέστης, συμπληρώνει: «Τον χειμώνα σταματήσαμε λόγω του καιρού και τώρα ξεκινήσαμε να τοποθετούμε πλακάκια στη θύρα 3. Πρόκειται για μια ανιδιοτελή προσπάθεια, δεν ζητήσαμε χρήματα από πουθενά και όλα γίνονται με χρήματα των φίλων της ομάδας. Θέλουμε το κάθε ευρώ του καθενός. Το καλό είναι ότι ο κόσμος βλέπει αυτό που γίνεται και έχει αγκαλιάσει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια».

Ο καθένας, ανάλογα με το τι μπορεί να κάνει, παίρνει το... «όπλο» του και ρίχνεται στη μάχη της ανακαίνισης! «Ο κόπος δεν μας φοβίζει. Το κέρδος μας; Η ικανοποίηση ότι δημιουργούμε κάτι για την αγαπημένη μας ομάδα, η οποία συμβολίζει τον Πόντο και έχει ρίζες τόσων χρόνων! Θέλουμε να αποδείξουμε ότι οι Πόντιοι μπορούν να καταφέρουν πολλά, έχουμε και τις γνώσεις και την όρεξη» υπογραμμίζει από την πλευρά του ο Ευριπίδης Μπαλτζής.

Οι εργασίες στο γήπεδο συνεχίζονται και θα συνεχίζονται όσο η αγάπη τους για την ομάδα θα αποτελεί την κινητήρια δύναμη. Μάλιστα αποφάσισαν στο τελευταίο φετινό παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Εθνικό Γαζώρου (σε 10 μέρες) να στήσουν μια μικρή γιορτή στο γήπεδο με κεμετζέδες και ποντιακούς χορούς!

Γιώργος Τότσικας

Πηγή: Δημοκρατία