Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ξεκινούν τα μαθήματα Ποντιακής Διαλέκτου στο Δήμο Κορδελιού

Ξεκινούν τα μαθήματα Ποντιακής Διαλέκτου στο Δήμο Κορδελιού
Ξεκινούν τα μαθήματα Ποντιακής Διαλέκτου στο Δήμο Κορδελιού

Σε λειτουργία θέτει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας το Τμήμα Εκμάθησης της Ποντιακής Διαλέκτου. Τα μαθήματα ξεκίνησαν την Πέμπτη 13 Μαρτίου (ωράριο 6.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ.) στο Διαπολιτισμικό Λύκειο Ευόσμου και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από εθελόντρια καθηγήτρια που ανήκει στο Σύλλογο Ποντίων Εκπαιδευτικών. Πληροφορίες για τη λειτουργία του προγράμματος δίνονται στο τηλέφωνο: 2313302103.

«Θέλοντας να συμβάλουμε στη διαφύλαξη της ανεξάντλητης και πλούσιας κληρονομιάς του ποντιακού ελληνισμού, που έχει σφραγίσει την ιστορική ταυτότητα του δήμου μας και επιθυμώντας να ενισχύσουμε την προσπάθεια για τη διαφύλαξη των ελληνικών διαλέκτων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αφανισμού, θέτουμε σε λειτουργία τμήματα εκμάθησης της ποντιακής διαλέκτου, η οποία με τον πλούτο και την ξεχωριστή ομορφιά της επιβεβαιώνει και ισχυροποιεί τη συνέχεια της Ελληνικής γλώσσας από την αρχαιότητα έως σήμερα» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης. «Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν σε αυτό το ταξίδι γνωριμίας με τον πλούτο της γλωσσικής μας παράδοσης και ειδικότερα με τη γλώσσα και την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού. Ευελπιστούμε πως η διαδικασία της μάθησης θα αποβεί μια ιδιαίτερη ενδιαφέρουσα εμπειρία που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την αγάπη της νέας γενιάς των Ποντίων για την παράδοση και την πλούσια ποντιακή κληρονομιά» τόνισε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας κ. Αβρόρα Σαββίδου.