Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Η Ποντιακή νεολαία διεκδικεί ίση συμμετοχή

Η Ποντιακή νεολαία διεκδικεί ίση συμμετοχή

Στους χώρους του ελληνικού πολιτιστικού κέντρου της Φρανκφούρτης το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της εκλογικής συνέλευσης της νεολαίας Ποντίων Ευρώπης. Συμμετείχαν 44 σύνεδροι αντιπροσωπεύοντας 26 συλλόγους. Τις εργασίες άνοιξε ο πρόεδρος της νεολαίας καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στον νέο πρόεδρο της ΟΣΕΠΕ κ. Μαυρίδη ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τις νέες και τους νέους για τη συμβολή τους στις δράσεις της ομοσπονδίας και τους προέτρεψε να πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες.

Η απερχόμενη συντονιστική επιτροπή έκανε τον απολογισμό της για την περίοδο των δύο ετών που πέρασαν, με αναφορά  τις αλλαγές στην παρουσίαση των Φεστιβάλ, τα αποτελέσματα των συναπαντημάτων, τις προτάσεις που κατατέθηκαν στο 17ο Τακτικό συνέδριο της ΟΣΕΠΕ, την εκλογή δύο νέων στο παγκόσμιο όργανο του ποντιακού ελληνισμού (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε), αλλά και την προσπάθεια  δικτύωσης του χώρου που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τη δημιουργία ισχυρής παρέμβασης στην κοινωνία. Δεν έλειψαν και οι αναφορές για έλλειψη ανταπόκρισης συμμετοχής από κάποιους συλλόγους, αφού δε στέλνουν αντιπροσώπους και πολλές φορές δε συμμετέχουν ενεργά στα ιστορικά συναπαντήματα.


Μέσα σε ένα κλίμα παραγωγικού διαλόγου και προτάσεων ψηφίστηκαν τα παρακάτω θέματα:

1. Το σώμα ψήφισε ομόφωνα στην πρόταση "Η Συντονιστική Επιτροπή της Νεολαίας Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης να είναι exofficion  τακτικά μέλη των τακτικών και εκτάκτων συνελεύσεων της ΟΣΕΠΕ έχοντας το δικαίωμα λόγου αλλά και του εκλέγειν και εκλέγεσθαι".

2. Το δεύτερο θέμα υπερψηφίστηκε με 40 ναι και 4 λευκά "Η Συντονιστική Επιτροπή εξουσιοδοτείται να αποφασίσει ποιοι νέοι (2) θα συμμετέχουν στην επιτροπή επεξεργασίας καταστατικού της ΟΣΕΠΕ".

 
Στην διάρκεια της Γ.Σ. κόπηκε και η πατροπαράδοτη βασιλόπιτα.

Για την νέα συντονιστική επιτροπή κατατεθήκαν 10 υποψηφιότητες.

Η νέα Συντονιστική Επιτροπή αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:

1ος Σαββίδης Χρήστος
2ος Λαμπριανίδης Χρήστος
3ος Αλβανίδης Νίκος
4η Κότσα Μάνια (ισοψήφησαν)
5η Μακρίδου Ιωάννα (ισοψήφησαν)
6ος Εμμανουηλίδης Κυριάκος
7η. Βασιλειάδου Σοφία

Αναπληρωματικά μέλη: Κεντερίδης Νίκος και Χατζηαποστόλου Χριστίνα (την οποία θέση παραχώρησε ο ισοψηφήσας Τσαχίδης Παύλος).

Πηγή: Europolitis