Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών: Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει

Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών: Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει
Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών: Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει
 
Η μεγαλύτερη εκδήλωση της ομογένειας, το Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας πλησιάζει. Στις 7 Ιουνίου 2014 το πολλά υποσχόμενο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας, θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Leverkusen. Πόντιοι και μη από όλες τις άκρες της Γερμανίας και πολλές άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις θα δώσουν ένα δυναμικό παρόν. Φέτος μάλιστα η συμμετοχή αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένη.

Η υποδοχή και φροντίδα 5000-7000 ανθρώπων δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και ούτε μπορεί να γίνει μόνο με τη συμμετοχή των Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και της Νεολαίας. Έτσι λοιπόν στις 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη από μια σειρά συναντήσεων που θα επακολουθήσουν μεταξύ όλων των συλλόγων του κρατιδίου. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ηλίας Μαυρίδης και ο Συντονιστής της Ρηνανίας Βεστφαλίας για την οργάνωση του Φεστιβάλ κ. Δημήτρης Κωνσταντινίδης παρουσίασαν την αίθουσα, τις δυνατότητες, τις ομάδες εργασίας και τον μέχρι τώρα σχεδιασμό. Η αγωνία των Δ.Σ του κρατιδίου  και η επιθυμία μεγάλη. Προτάσεις απόψεις αλλά και ανησυχίες ακούστηκαν λεπτομερώς.

Τα Δ.Σ πήραν τα ερεθίσματα για να τα μεταφέρουν στους Συλλόγους τους και να έρθουν στην επόμενη συνάντηση κυρίως με καταγεγραμμένους εθελοντές. Θα χρειαστούν πάνω από 100 άτομα για την υποδοχή αλλά και εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Είμαστε σίγουροι ότι η εμπειρία και η αγάπη για αυτό που κάνουν θα οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, την ικανοποίηση όλων.

Πηγή: Ευρωπολίτης