Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Εκδηλώσεις στη Λάρισα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Εκδηλώσεις στη Λάρισα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Εκδηλώσεις στη Λάρισα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Την Κυριακή 11 Μαΐου 2014, θα πραγματοποιηθούν οι φετινές εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

- Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από της ογδόης πρωινής (8.00 π.μ.) ώρας μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 11ης Μαΐου 2014.

- Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από της δύσεως του ηλίου της 11ης  Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

10:15 π.μ.: Άφιξη επισήμων και έναρξη επίσημης Δοξολογίας στο Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος. Μετά το τέλος της δοξολογίας και μέσα στον  Ιερό Ναό θα ακολουθήσει ομιλία από εκπρόσωπο των Ποντιακών Συλλόγων Ν. Λάρισας.

10:45 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο για τις Αλησμόνητες Πατρίδες (Αμμοχώστου και Λευκίππου). Χαιρετισμός του Προέδρου του Συλλόγου Ποντίων  Λάρισας κ. Χρ. Τοπαλίδη. Κατάθεση στεφάνων από Ανώτατες Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, Εκπροσώπους των Πολιτικών Κομμάτων, Εκπροσώπους των Ποντιακών Οργανώσεων καθώς και όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την ημέρα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Σιγή ενός  λεπτού – Εθνικός Ύμνος

Τέλος την Τρίτη 13 Μαίου 2014 θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηφορία, η οποία θα ξεκινήσει στις 20.00 από την κεντρική πλατεία της Λάρισας και θα καταλήξει στο μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων, στην πλατεία Αβέρωφ.