Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Εκδήλωση Μνήμης Γενοκτονίας, από το Σύλλογο Ποντίων Λαυρίου "Μιθριδάτης"

Εκδήλωση Μνήμης Γενοκτονίας, από το Σύλλογο Ποντίων Λαυρίου "Μιθριδάτης"
Εκδήλωση Μνήμης Γενοκτονίας, από το Σύλλογο Ποντίων Λαυρίου "Μιθριδάτης"
 
Ο Σύλλογος Ποντίων Λαυρίου «Μιθριδάτης» προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 και ώρα 7:00 μ.μ. στο χώρο του Μνημείου του Συλλόγου Ποντίων "Μιθριδάτης" που βρίσκεται δίπλα στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου όπου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Θα προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση από τον Πατέρα Κωνσταντίνο, ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο του Σ.Πο.Σ. Νότιας Ελλάδας και Νήσων της Π.Ο.Ε. κ. Βαρυθυμιάδη Γιώργο, τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Λεβαντή Κωνσταντίνο και από άλλους πολιτιστικούς συλλόγους του Λαυρίου.

Στη θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον Πρόεδρο του Συλλόγου "Μιθριδάτης" κ. Βαρυθυμιάδη Γεώργιο ενώ ο απόστρατος αξιωματικός κ. Καλεντερίδης Σάββας θα αναφερθεί αναλυτικά στα γεγονότα με θέμα «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου».

Στην εκδήλωση Μνήμης θα παρευρεθεί και ο καταξιωμένος μουσικός του Ποντιακού χώρου Υφαντίδης Ηλίας που θα ντύσει μουσικά την όλη εκδήλωση.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει και περίπτερο του συλλόγου όπου θα είναι αναρτημένες εικόνες από τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν από τον κεμαλικό εθνικισμό στους Έλληνες του Πόντου.


Σύλλογος Ποντίων Λαυρίου "Μιθριδάτης"
Λιάκου & Κορδελλά
Λαύριο
Τ.Κ. 19500
Τηλ. - Fax: 2292025527
www.mithridatis.gr
info@mithridatis.gr