Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Κώστας Περκουλίδης: Πρώτιστο μέλημα και προτεραιότητα θα αποτελέσει ο Πολιτισμός και η Παράδοση

Κώστας Περκουλίδης: Πρώτιστο μέλημα και προτεραιότητα θα αποτελέσει ο Πολιτισμός και η Παράδοση
Κώστας Περκουλίδης: Πρώτιστο μέλημα και προτεραιότητα θα αποτελέσει ο Πολιτισμός και η Παράδοση
  
Συνέντευξη με τον Κώστα Περκουλίδη, πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Μαγνησίας και υπ. Δημ. Σύμβουλο Βόλου

- Ποιοι είναι οι στόχοι σου και οι προτεραιότητες σου αν εκλεγείς στο Δήμο Βόλου;

Πρώτιστο μέλημα και προτεραιότητα θα αποτελέσει ο πολιτισμός και η παράδοση. Γιατί ακράδαντη πεποίθηση μου είναι ότι σε αυτούς του δίσεκτους καιρούς που ζούμε ο πολιτισμός και η παράδοση αποτελούν τον συνεκτικό κρίκο της κοινωνίας. Και εμείς που είμαστε φορείς του ποντιακού πολιτισμού πρέπει να παλέψουμε για να αναδείξουμε τις αξίες πολιτισμού και της παράδοσής μας.

- Εκτός από υποψηφιότητα σου στο Δήμο είσαι Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Μαγνησίας και ασχολείσαι την Παράδοση και τον πολιτισμό του Πόντου.

Η Ένωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας είναι ένας σύλλογος με μεγάλη πολιτιστική παράδοση και με ειδικό βάρος στα πολιτιστικά πράγμα της Θεσσαλίας.Ιδρύθηκε το 1958 και διαθέτει χορευτικά τμήματα και θεατρική ομάδα με πλούσια δράση. Έχουμε δημιουργήσει τράπεζα αίματος και ομάδες αλληλεγγύης που συνεργάζονται με την εκκλησία και τον Δήμο μας για να ανακουφίσουμε στο μέτρο του δυνατό τους πάσχοντες συμπολίτες μας. Αγωνιζόμαστε να ξαναφέρουμε στην επιφάνεια αξίες του πολιτισμού μας ενάντια στην παρακμή και στην σήψη.

- Ποιο είναι το όραμά σου για την οργάνωση και δράση των συλλόγων μέσα στην κοινωνία;

Έχω την άποψη ότι οι παραδοσιακοί πολιτιστικοί σύλλογοι πρέπει να ξεφύγουν από τα στενά πλαίσια της παράδοσης και να παλέψουν περισσότερο για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, την ενίσχυση των δομών αλληλεγγύης της πολιτείας και να γίνουμε επιτέλους όλοι μας ενεργοί πολίτες. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε τις διαπιστώσεις και να περάσουμε στην δράση. Να ανοίξουμε νέους δρόμους που οδηγούν στην συνεκτικότητα και δεν επιτρέπουν στην κοινωνία να οδηγηθεί στον εκφασισμό,στην μοναξιά και την απόγνωση.