Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Σάντας Κιλκίς εκφράζει τις ευχαριστίες του σε πρόσωπα και φορείς για τις εκδηλώσεις Μνήμης

Ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Σάντας Κιλκίς εκφράζει τις ευχαριστίες του σε πρόσωπα και φορείς για τις εκδηλώσεις Μνήμης
Ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Σάντας Κιλκίς εκφράζει τις ευχαριστίες του σε πρόσωπα και φορείς για τις εκδηλώσεις Μνήμης
 
Ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Σάντας Κιλκίς μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, που πραγματοποιήθηκαν στις 10 και 11 Μαΐου 2014 στη Νέα Σάντα, νιώθει την ανάγκη να εκφράσει τις ευχαριστίες του σε πρόσωπα και φορείς για τη βοήθεια τους στην διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Ευχαριστούμε τα μέλη της επιτροπής για την ιστορική έδρα γιά την πολύτιμη συμμετοχή τους στην οργάνωση των εκδηλώσεων, Μιχάλη Καραβέλα, Χρήστο Πουνερίδη, Βικτωρία Σαββίδου, Σάκη Στυλίδη σας νοιώθουμε πάντα δίπλα μας.

Ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Δράμας Παύλο γιά την βοήθειά του, με φρέσκιες ιδέες αλλά και γιά τις ενέργειές του ώστε να μας παραχωρηθεί γιά τις εκδηλώσεις μας το Ιερό Ευαγγέλιο της ενορίας Ισχανάντων της Σαντάς από τον εφημέριο του Δασωτού Δράμας και τον Σεβασμιώτατο Ζιχνών και Νευροκοπίου. Ό παπα-Παύλος (έτσι τον αισθανόμαστε ακόμα οι Σανταίοι) ήταν και είναι πάντα κοντά μας και ένας από εμάς.

Ευχαριστούμε τις αρχές του τόπου, Αντιπεριφέρεια και Δήμο Κιλκίς, που ΔΕΝ μας στήριξαν στο αίτημά μας να γίνουν οι κεντρικές εκδηλώσεις του νομού στην Ιστορική του Έδρα. Μας υπενθύμισαν πόσο μόνοι είμαστε.

Ευχαριστούμε και τις δύο δευτεροβάθμιες οργανώσεις του χώρου μας που μας στηρίζουν όταν τους ζητηθεί και περιμένουμε από αυτές να κατανοήσουν το μήνυμα ενότητας που προέκυψε από την σύμπνοια των Σωματείων του Κιλκίς.

Ευχαριστούμε όλα τα Ποντιακά Σωματεία του νομού Κιλκίς που ομόφωνα αποδέχτηκαν την πρότασή μας να ενταχθεί το πρόγραμμά μας της Κυριακής 11/05/2014, σε αυτό των επίσημων εκδηλώσεων της Αντιπεριφέρειας, το πρότειναν και φυσικά εκείνη το αποδέχτηκε. Η καθολική συμμετοχή τους με αντιπροσώπους και τα λάβαρά τους ήταν συγκλονιστική, αλλά και... διδακτική συγχρόνως, γιά όσους μπορούν και συλλαμβάνουν τέτοια νοήματα.

Ευχαριστούμε τον στρατηγό κ. Νίκο Ταμουρίδη που χωρίς δεύτερη σκέψη αποδέχτηκε την πρότασή μας να είναι κύριος ομιλητής την Κυριακή το πρωί. Θέλουμε να πιστεύω ότι πλέον μας τιμά με την φιλία του και ήμαστε μπροστά στην αρχή μιάς συνεργασίας που θα αποδώσει και άλλους καρπούς στο μέλλον.

Ευχαριστούμε όλους τους παράγοντες του τόπου μας, τους κατά το κοινόν λεγόμενους "επίσημους", όσους μας τιμήσανε με την παρουσία τους αλλά και όσους δικαιολογημένα απουσίαζαν αλλά έστειλαν τον χαιρετισμό τους.

Ευχαριστούμε τις διοικήσεις των Α.Τ. Νέας Σάντας και 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας "Ο ΠΟΝΤΟΣ" που έχει έδρα στο χωριό μας, τον εφημέριό μας πατέρα Χρήστο, τον αντιδήμαρχό μας Χριστόφορο Πιπερίδη και ειδικά τον απερχόμενο πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Νίκο Χωλίδη, γιατί όποτε τους χρειαζόμαστε είναι πάντα δίπλα μας. Όλοι μαζί αποτελούμε ένα παράδειγμα προς μίμηση γιά το πως πρέπει να λειτουργούν οι διάφοροι παράγοντες ενός τόπου, γιά να πάει αυτός μπροστά.

Ευχαριστούμε τον κ. Φώτη Λεοντιάδη γιά την προσφορά του, τις γυναίκες που βοήθησαν στην καθαριότητα και ευπρεπή εμφάνιση του Συλλόγου, τις γυναίκες που προσέφεραν διάφορα εδέσματα που έφτιαξαν στα σπίτια τους, τον κ. Χαράλαμπο Ασλανίδη, τον Θεόφιλο Ασλανίδη, τους Χαράλαμπο και Ευκλείδη Παυλίδη, όλους του καλλιτέχνες που πήραν μέρος στις εκδηλώσεις, τον Σύλλογο Ποντίων Μελισσοχωρίου που αναδεικνύεται σε πολύτιμο φίλο και συμπαραστάτη καθώς και τον Σύλλογο Γυναικών Παντελεήμονα.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γυναικών Νέας Σάντας που ότι και να πούμε θα είναι λίγο και που αποτελούν μία κατηγορία από μόνες τους πάντα.

Ευχαριστούμε όσους από τους υπόλοιπους Συλλόγους του χωριού ΔΕΝ εμφανίστηκαν ποτέ στις κλίσεις μας γιά συνεργασία και βοήθεια, τους καταστηματάρχες που ΔΕΝ έκλεισαν τα μαγαζιά τους παρά τη συμφωνία μας την Κυριακή το πρωί σε ένδειξη τιμής, τους περίπου 1800 συγχωριανούς μας που ΔΕΝ μας τίμησαν με την παρουσία τους και ειδικά αυτούς που απολάμβαναν το καφεδάκι τους τις ώρες των εκδηλώσεων, βλέποντας μας από μακρυά, παραδομένοι φαντάζομαι και σε ποικίλες κριτικές του καναπέ και του καφενείου. Μας παραδίνουν χρήσιμα μαθήματα πάντα με την συμπεριφορά τους και καλά θα κάνουν να συνεχίσουν να απέχουν. Η θέση τους είναι εκεί, μακρυά μας.

Τέλος, Ευχαριστούμε όλα τα μέλη του Δ.Σ. που παρά το ότι σχεδόν υποχρεωτικά βρεθήκαμε να υπηρετούμε τον Σύλλογο και χωρίς να διαθέτουν ελεύθερο χρόνο αφού όλοι δουλεύουμε πολλές ώρες, κλέβουν τον χρόνο από τις οικογενειακές και λοιπές υποχρώσεις τους και τον διαθέτουν αγόγγυστα γιά το Σύλλογο.